Анджелина Джоли за домашното насилие и как да го предотвратим


Анджелина Джоли за домашното насилие и как да го предотвратим
Снимка: Getty Images/Guliver

Анджелина Джоли многократно се е включвала в социални и благотворителни кампании. Този път актрисата и режисьор говори пред британското издание на сп. "Harper's Bazaar" за домашното насилие и даде няколко съвета как жените да не станат жертви.

Тази година сексуалното и домашно насилието драстично се увеличи вследствие на наложената карантина заради пандемията от коронавирус. Според данни на UN Women, през последната година над 200 милиона жени и момичета са били малтретирани от близки и по-малко от 40% от жените са докладвали за това или са потърсили помощ.

НЕ ПОДМИНАВАЙТЕ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИ

Винаги отдадена на ролята си на посланик на добра воля на ООН за каузата на бежанците и жените, Джоли коментира тези тревожни цифри.

"Говорете с някого. Опитайте се да намерите съюзници. Поддържайте връзка при спешни случаи. Например можете да съгласувате код с приятел или член на семейството, който да им каже, ако сте изправени пред спешен случай. Започнете да изграждате мрежа и да трупате знания. Тъжно е да се каже, но не можете да предположите, че всички ваши приятели и семейство винаги ще искат да ви вярват и да ви подкрепят. Често помагат непознати. Или други жертви, групи за подкрепа или религиозни групи. Преди всичко бъдете внимателни. Само вие наистина знаете опасността, в която се намирате, и докато не намерите подкрепа отвън, може да се чувствате съвсем сами", каза тя.

ЗАЩО Е ТОЛКОВА ТРУДНО ДА СИ ТРЪГНЕШ ОТ НАСИЛНИК

45-годишната звезда продължи да се обръща към всеки, който е свидетел на трудна ситуация: "Ако смятате, че някой, когото познавате, може да бъде уязвим по този начин, опитайте се да останете близо и да присъствате в живота му. Ясно кажете, че сте до нея. Друго нещо, което всички можем да направим, е да се образоваме. Научете за домашното насилие. Разберете как травмата засяга нашето здраве и може да доведе до биологични промени, особено при децата. Приемете тези въпроси сериозно", казва още в заключение Джоли.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама