Да станем мъдри родители: бебето от 0 до 6 месеца


Да станем мъдри родители: бебето от 0 до 6 месеца
Снимка: iStock/Guliver

Педиатърът д-р Робърт Бъкнам и съавторът му Гари Езо са двама от водещите световни експерти по хранене и сън на бебето. В това пето преработено издание авторите осъвременяват своя революционен метод, помогнал на повече от 6 милиона родители в 50 държави по света да отгледат здрави и щастливи деца.

Книгата е нещо повече от наръчник за оцеляване през първата половин година на новороденото. Това е практическо ръководство за естествено синхронизиране на времето за хранене, времето за сън и времето за бодърстване на бебето с живота на цялото семейство.

В книгата всеки родител на новородено ще открие:

как редът и стабилността са най-добрите съюзници на метаболизма и добрия сън на бебето и какви са предимствата на следването на биологичните особености на новороденото

как реагира бебето на здравословния режим и какво става при липсата на такъв

каква е еволюцията на концепциите за хранене и защо родителски насоченото хранене дава отлични резултати

как да се справи с коликите, рефлукса и други проблеми и кои са необходимите бебешки аксесоари.

Представен е един балансиран подход, който взема предвид както индивидуалния характер на детето, така и физиологичните му нужди, без това да е за сметка на майката и на цялото семейство.

Философията на авторите е, че едно бебе може да расте щастливо и спокойно само ако се отглежда в добра родителска среда. Ето защо нуждите на останалата част от семейството не бива да се пренебрегват. Предложеният подход е достатъчно гъвкав и практичен, за да може всеки родител да го адаптира според темперамента на своето бебе и личната си философия за отглеждане на детето, за да изгради един добър режим. Доказателство на неговата приложимост и ефикасност са многобройните родителски отзиви в различните форуми и електронни книжарници. Книгата се радва на непрестанен интерес и активен пазар вече повече от 20 години.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама