До моето неродено дете: Нямам търпение да се срещнем, живот мой!


До моето неродено дете: Нямам търпение да се срещнем, живот мой!
Снимка: iStock

Скъпо мое дете, 

С нетърпение очаквам първата ни среща. Само при мисълта, че скоро ще видя малките ти прекрасни очички, се насълзявам. Но ти не се притеснявай, това са сълзи от щастие. Мама е добре и те очаква.

Нямам търпение да ти разкажа за всички онези дни на трепетно чакане и подготовка, които отброявахме заедно с баща ти.

О, какъв прекрасен баща имаш, много скоро ще го видиш! Той ще ти бъде опора в живота, ще те обича и ще те подкрепя винаги, никога не се съмнявай в това!

Ах, колко много имам да ти разказвам.

За това как се срещнахме с твоя татко, как се влюбихме, как подарихме сърцата си един на друг, през какви изпитания минахме, за да съхраним любовта си. За това как си казахме "Да" пред себе си и пред Бог!

А и за всички онези дни, в които се молехме ти да се появиш!

Никога няма да забравя онзи ден, в който разбрах за теб. Ти беше онази бледа чертичка, която озари душата ми. Помня колко объркана, леко притеснена и в същото време истински щастлива бях в този момент.

А баща ти? Как ми се иска да можеше да видиш неговата физиономия, когато разбра за теб - очите му засияха.

Дните ни се изпълниха със смисъл, с радост и разбира се, с притеснение.

Толкова много искаме да ти дадем всичко, от което имаш нужда, че понякога се питаме дали те заслужаваме наистина, дали ще бъдем добри родители.

Сега знам - ще бъдем добри родители, защото имаме теб! 

Ще имаме най-голямото богатство на света. Ти ще бъдеш нашият стимул да бъдем по-добри хора и ти ще ни учиш на истински важните неща.

Мило мое, живот мой, чакам те с нетърпение!

Тези месеци бяха голямо предизвикателство за твоята майка: тялото ми се промени изцяло, изпитвах тежест, болка, куп неразположения, в мен бушува вихър от хормони, понякога не бях на себе си. Но знам - всичко това си струваше! 

Струваше си, защото няма нищо по-хубаво от това да усещам как сърчицето ти бие в мен, как ме побутваш с ритниче, как хълцаш в коремчето ми, как правиш салта (явно ще си спортист) - това не може да се опише с думи - това е чудо.

Големият ден наближава и ще съм откровена с теб - страх ме е.

Толкова много въпроси има в главата ми: дали всичко ще е наред, ще издържа ли на болката, ще се справя ли, ще се гордееш ли с мен...

Но знам, че щом сме аз и ти няма какво да ни уплаши, няма какво да попречи да дадем всичко от себе си, за да се срещнем най-накрая. Лице в лице, кожа в кожа, сърце в сърце.

Мило мое дете,

Чакам те с нетърпение и ти обещавам, че мама и тати ще те дарят с цялата си любов, защото ти си нашият живот!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама