Хвърлете тези 7 вещи веднага!


Хвърлете тези 7 вещи веднага!
Снимка: Istock/Guliver

Не се колебаем да изхвърляме хранителните продукти с изтекъл срок на годност, защото знаем, че могат да навредят на здравето ни. Но всъщност къщата ни е пълна с други неща, които трябва да бъдат хвърлени, а дори не си даваме сметка за това. Ето вещите, които използвате по-дълго, отколкото е правилно.

1. Спирала за очи

Продуктите за грим на очите имат най-кратък срок на годност. Когато нанасяте спирала, бактериите от миглите попадат върху четката и всеки път, когато я използвате, има все повече и повече. Експертите съветват да подменяте спиралата си на всеки 3 месеца, за да избегнете инфекция.

2. Фон дьо тен

Разбира се, всеки фон дьо тен е различен, но в общи линии този продукт не бива да престоява в несесера ви повече от година. Ако пък е от cushion вариантите с гъбичка или бурканче, в което бъркате с пръсти, срокът автоматично става 6 месеца.

3. Ластици за коса

Ластиците за коса могат да увредят косата ви, ако ги използвате твърде дълго. Ако ластикът се е разтегнал или целостта му е нарушена, той може да накъсва кичурите ви.

7 ПОПУЛЯРНИ ТАТУИРОВКИ С МРАЧЕН СКРИТ СМИСЪЛ

4. Мокри кърпички

Консервантите в този продукт губят свойствата си, ако го съхранявате в прекалено горещи или студени условия. В най-лошия вариант този продукт развива плесен, която е трудно видима за окото. Дори да не ги използвате често, сменяйте мокрите кърпички на 1-2 месеца.

5. Перилен препарат

Измиващите гел препарати запазват свойствата си в продължение на 6 месеца след отваряне на опаковката. Прахът за пране може да издържи няколко месеца отгоре, ако не е изложен на влага.

6. Четка за тоалетна

Този незабележим предмет може да се съхранява в къщата години наред. Но истината е, че е хубаво да бъде сменяна на 2-3 месеца, просто защото съдържа твърде много бактерии.

7. Завеса за душ

Макар да са в банята и на пръв поглед чисти, тези завеси се замърсяват и още по-лошо - върху тях се развива плесен. Препоръчително е да я перете поне веднъж месечно и след една година употреба да я замените.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама