Изпитани бабини лекове за болка от никнещи зъби при бебета


Изпитани бабини лекове за болка от никнещи зъби при бебета
Снимка: iStock

Първото зъбче на малкото ни бебе е истинско щастие за цялата фамилия, но само родителите на детето знаят колко плач и безсънни нощи са минали, преди да дойде тази семейна гордост.

Вижте още: Всяка майка трябва да научи детето си на тези 7 неща

Един от първите симптоми за никненето на зъбите е, че настроението на бебето рязко се променя и то става много раздразнително, плаче и няма спокоен сън. Понякога това състояние е свързано и с висока температура, най-често тя се появява при излизането на кучешките зъби, които са най-болезнени.

За щастие първо избиват зъбчетата по средата в долната част на челюстта, които най-често преминават само с плач и общо неразположение, но без температура.

Никненето на млечните зъби при бебета обикновено започва към петия месец. През първите три години от живота на детето поникват около 20 зъба.

На пазара се предлагат какви ли не скъпи бебешки препарати за облекчение на болката, но рядко са ефективни.

Днес ви представяме няколко страхотни бабини метода, с които да облекчите болките от никнещите зъби при бебето ви.

СТУДЕНА КЪРПА

Сложете за 10 минути във фризера чиста, влажна кърпа. След това дайте на бебето да я дъвче, това ще облекчи значително болката от подутите венци.

Вижте още: С какво може да са опасни детските играчки и как да ги избираме

ЛЪЖИЦА

Сложете бебешката лъжица, с която давате пюре на бебето си, във фризера за около 5 минути и след това му я дайте в устата. Бебето само ще започне да си търка венците с нея. Студът изключително бързо облекчава болките при никнещи зъби, но в никакъв случай не давайте на бебето студени храни, защото когато преминат през гърлото, те могат да разболеят сериозно детето ви.

ЛАЙКА

Лайката има изключително силно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Сварете отвара от билката и след като изстине добре, напоете с нея чиста кърпа, след което направете лек масаж на венците с мехлема. Това ще облекчи значително неразположението на детето ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама