Лятна почивка с бебе? Да, възможно е


Лятна почивка с бебе? Да, възможно е
Снимка: iStock/Guliver

Лятото е в разгара си, а с него и приятният гъдел, който подтиква всеки от нас да се впусне в мечти за морски разходки на плажа или интересни преходи в планината. Появата на новия член в семейството обаче може да е причина бързо да прогоним подобни приятни мисли от главата си поради притеснения, че пътуването с бебе е сложно, трудно и крие рискове. В действителност такива страхове са повече от неоснователни, особено ако планираме разумно почивката с малкия човек и повярваме, че тя ще донесе само красиви емоции на цялото семейство.

Обикновено основният избор за бягство от горещите дни в града е между почивка на планина или на море. За щастие нашата страна предлага прекрасни кътчета за любителите и на морската шир, и на планинското спокойствие, които са подходящи и за съвсем малки деца. Предлагаме ви няколко основни съвета, които да ви помогнат при планирането на първата семейна ваканция с бебето, а на вас оставаме избора на място, което ще ви зареди с нови сили и добро настроение.

Защо на планина?

Почивката на планина е едно чудесно място за семейство с бебе, особено през най-горещите дни от лятото. Прохладата и сянката от парещото слънце, които ви подаряват планинските гори, са идеалният избор за отдих с малкия човек. Ако сте любители на преходите, не се отказвайте от тях, особено ако детето ви е все още съвсем малко и не е проходило. С една добра ергономична раница, ще може да се наслаждавате на вековните ни гори заедно с него, а пък след една-две дълги разходки на чист въздух добрият сън на бебето е гарантиран.

Ако сте избрали планината за своята семейна ваканция, ви съветваме да потърсите къща за гости с по-малка леглова база, както и възможност да си приготвяте храната сами. По този начин ще намалите риска да попаднете на шумни компании, които могат да смутят релакса ви, а и няма да се обвързани с хранене на конкретно място. Безбройните поляни в планината и изобилието от пресни плодове и зеленчуци през лятото са много подходящи за всекидневни пикници на открито. Тръгнете ли към планината обаче, не забравяйте да вземете солидни обувки, добре подплатено шалте или одеало за излетите навън, както и козметика срещу комари и други насекоми.

Защо на море?

Какво е лятото без гмуркане в морето и игра на плажа? Колкото и малко да е вашето бебе, не се бавете с осигуряването на първите му морски вълнения. Изберете ли морето за своя дестинация, ви съветваме да го направите в първите дни на лятото или в края му. Най-горещите дни не са особено подходящи за съвсем малките, защото освен парещо слънце, крият риск и от "хващане" на някои летен вирус поради многото хора, които се отправят към плажовете. Ако все пак почивката ви е запазена за разгара на лятото, по-добре изберете по-малък курорт, който ще ви предостави добри условия за малчугана. Ваш е изборът дали да се спрете на база тип "all inclusive", да се храните навън или да приготвяте храната сами. Във всеки случай е хубаво да проверите предварително какви са възможностите за хапване.

Решите ли да почивате на море, не забравяйте и бебешката аптечка с няколко основни медикамента, които ще ви помогнат в случай на леко лятно неразположение. Сложете в нея лекарства срещу диария, повръщане, алергия и ухапвания от насекоми. Разбира се, не забравяйте бебешкият слънцезащитен крем, няколко броя малки шапки и най-вече – доброто си настроение. Няма по-голямо щастие за децата ни от споделеното щастие и красиви емоции, а къде можем да ги намерим в изобилие, ако не на път?

ПРОЧЕТЕТЕ ТУК С БЕБЕ НА МОРЕ ОТ ЛИЧЕН ОПИТ!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама