Около 750 000 педофили дебнат детски снимки в социалните мрежи


Около 750 000 педофили дебнат детски снимки в социалните мрежи
Снимка: Pixabay

Когато основателят на Facebook Марк Зукърбърг наскоро публикува снимка на семейството си в Instagram, вниманието на последователите му веднага беше привлечено от емотиконите, т.е. големите жълти "усмивки", поставени върху лицата на децата му, и тази снимка изведнъж отново предизвика обществен дебат - безопасно ли е да се публикуват снимки на деца в социалните мрежи?

Вижте още: 9 странни начина за определяне пола на бебето

И докато данните, получени от изследването на британския сайт "Tech Parent Zone", който се занимава с предизвикателствата на дигиталната ера, гласят, че до петия рожден ден на детето, средно родителите публикуват до 1500 снимки във Facebook, Instagram и TikTok, експерти от Интерпол предупреждават, че във всеки момент в интернет дебнат около 750 000 педофили.

Лятото е един от най-опасните сезони, защото тогава родителите не спират да споделят снимки на своите невръстни деца, на които те са с бански, а понякога и без. Експертите предупреждават да бъдем много внимателни, когато споделяме снимки на децата си, за да не бъдем лошо изненадани къде и в какви ръце ще попаднат те. 

Вижте още: 5 ужасни начина по които разведените родителите използват децата си като пионки

Когато споделяте снимки с наследниците си в социалните мрежи е хубаво да имате предвид, че те не се виждат само от близките ви приятели, но когато профилът ни е "открит", достъп до тях имат и хиляди непознати хора, за които няма как да знаем с какви намерения са.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама