Украинските майки, чиито живот продължава в бункерите (СНИМКИ)


Украинските майки, чиито живот продължава в бункерите (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

В бункерите, метрото и мазетата на Киев животът продължава под земята, дори когато отгоре звучат експлозии и вият сирени. Тийнейджърите седят залепени за смартфоните си, майките завиват децата си с юргани и дават любимата плюшена играчка, за да заспят. Никоя майка обаче няма нито сила, нито въображение да разказва приказки с щастлив край, когато опасността е надвиснала над любимите им същества.

Някои държат домашни любимци, докато други седят в тъмни, неподвижни вагони на метрото. Бебета се раждат, защото животът не спира да се случва във всеки един момент. В бомбоубежище в Киев жена роди момиченце - Миа. Нейната история можете да прочетете ТУК. Но малката Миа не е единствена - повече от 80 нови живота са взели първата си глътка въздух в бомбоубежищата през последните две нощи. Малките символи на надежда.

Украинският депутат Анастасия Радина сравни сцената с лондонския блиц - германските бомбардировки над Лондон през 1940 и 1941 г. по време на Втората световна война: „Украинските майки раждат в убежища и метростанции по време на въздушни нападения. Блицът на Лондон се повтаря в Украйна, но през 2022 г.”

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама