Защо активната гимнастика е толкова важна за бебето


Защо активната гимнастика е толкова важна за бебето
Снимка: iStock

Активната гимнастика ще помогне на вашето мъниче да расте и да се развива пълноценно.

Какво представлява активната гимнастика?

Активната гимнастика за бебета е мека постелка, обикновено с дъги от двете страни, от които могат да висят интересни, цветни играчки. Някои модели имат допълнения като светлини, огледала, мелодии, възглавници за корема, като по този начин ангажират бебето ви с различни дейности.

Ето и какви са предимствата от използването на активна гимнастика за най-малките членове на вашето семейство:

Активната гимнастика подобрява координацията на ръцете и очите, както и двигателните умения

През първата година от живота на вашето бебче, то ще придобие много нови умения, а вие можете да му помогнете, като му предоставите интересни начини да насърчите развитието му. Активната гимнастика ще стимулира развитието на мъничето.

Постелките за игра, изработени специално за най-малките, предлагат много активности и интересни дейности, които ще привлекат вниманието на вашето бебенце.

Има модели, които имат малки висящи играчка, които детенцето ще се учи да хваща: дрънкалки, плюшени играчки, подходящи за възрастта на мъничето, гризалки за зъби.

Вашето бебе малко по малко ще започне да достига, хваща предмети, да се обръща върху постелката, като по този начин ще развие своята координация и двигателни умения.

5 ПОЛЕЗНИ НАВИКА, КОИТО ДА ИЗГРАДИМ У ДЕТЕТО

Стимулира сетивата на бебето

Повечето активни гимнастики са много цветни и шарени, за да привлекат вниманието на бебенцето. По този начин се стимулира зрителното развитие.

Бебето ви ще усъвършенства и слуховите си умения, докато слуша звуците на дрънкалките или при стискане, ритане или дърпане на различните играчки и аксесоари. Активните гимнастики осигуряват сензорна стимулация с различни текстури, които се чувстват уникални и са много интересни за малките ръчички.

Осигурява интересно забавление в ежедневната рутина

През първите седмици у дома бебето ви не правеше нищо друго освен да яде и да спинка, нали? Но скоро то ще изисква много повече от това – ще има нужда от забавление и от дейности, които ще развиват различни негови умения.

Активната гимнастика е вълнуваща и много забавна, и позволява на вашето бебе да подобри областите на развитие по време на игра, което е съществена част от ежедневието му.

Също така дава възможност на родителите да общуват със своите деца. Може да играете заедно с тях, да им посочвате различни предмети и играчки, като по този начин ще засилите връзката и комуникацията между родител и дете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама