Защо все повече жени решават да нямат деца?


Защо все повече жени решават да нямат деца?
Снимка: iStock/Guliver

Според едно от многото проучвания по темата - колкото по-интелигентна е една жена, толкова по-вероятно е тя да остане без дете. Въпреки че не сме съгласни с това твърдение, не може да отречем, че броят на жените, които правят осъзнат избор да нямат деца, със сигурност се увеличава. Разбира се, и двете ситуации имат свои собствени възходи и падения, затова всяка дама е редно да избере пътя, който я кара да се чувства най-добре. Не позволявайте на това, което казват другите, да замъгли вашата преценка. Ето и някои от най-често срещаните доводи защо жените се отказват да раждат.

1. Майките рядко получават най-желаните позиции

Не е тайна, че майките се сблъскват с многобройни препятствия, когато става въпрос за работа. Те страдат от разлика в заплащането и се възприемат като по-малко компетентни. Освен това, рядко им поверяват отговорни позиции, защото точно тези работни места изискват пълна отдаденост. За разлика от тях, мъжете не срещат никакви трудности, след като станат бащи.

2. Склонни са да боледуват по-често

Не само майките, но и бащите се разболяват 3 пъти по-често след появата на малко човече, особено когато то тръгне на детска градина. А ако една жена има онкологични или сериозни автоимунни заболявания, честите настинки и инфекции определено няма да са ѝ от полза.

7 ЗАБАВНИ НЕЩА, КОИТО САМО МАЙКИТЕ РАЗБИРАТ

3. Изглеждат по-изнервени и нещастни

Казват, че раждането на дете е най-голямото щастие на света. Но много жени виждат точно обратното - как стресът, тревогите, липсата на време и намалените социални контакти променят вътрешния женски свят и го правят някак нефокусиран (или по-скоро с изместен фокус върху детето).

4. В името на по-зелена планета

Ще се учудите колко знаменитости са се отказали от децата в името на планетата, като Леонардо ди Каприо например. Липсата само на един човек на планетата може да намали нивото на въглероден диоксид в света с 58,6 метрични тона.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама