5 причини да сте магнит за комарите


5 причини да сте магнит за комарите
Снимка: iStock/Guliver

Комарите са капризни създания - не се изненадвайте, ако вие сте единствените, които винаги търсят с какво да се покрият, за да се предпазите, и въпреки това сте нахапани, а приятелите ви са непокътнати. Учените направиха някои изследвания, с чиято помощ откриха кои са нещата, които ни правят желано блюдо за досадните твари. Ето някои от причините:

1. Бременна сте

Рискът от ухапване при бременните жени е двойно по-голям. Причината: бъдещите майки произвеждат огромно количество въглероден диоксид и излъчват топлина.

2. Тренирате редовно

По време на тренировка тялото произвежда млечна киселина, която се отделя през порите на кожата. Немски учени доказаха, че млечната киселина е изключително "привлекателна" за комарите.

3. Краката ви миришат

Според изследване бактериите, които се развиват по краката на някои хора, привличат комарите като магнит. Тези бактерии имат остра миризма и могат да бъдат намерени и в определени видове сирене. Учените използват тези видове сирене, за да привличат комари и да ги изследват.

4. Носите парфюм

Комарите смучат нектар от някои цветя и по този начин получават енергия. Ето защо те са привлечени от аромата на парфюма ви.

5. Пиете бира

Дори и минимално количество бира може да ви направи в пъти по-атрактивни за комарите. Учените още не са установили причината.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама