До какво водят просрочените вземания и решението от ЕОС Матрикс


До какво водят просрочените вземания и решението от ЕОС Матрикс
Снимка: архив

ЕОС Матрикс е водеща колекторска компания в България, която оперира на пазара повече от 16 години. Тя е част от международната финансова група EOS Group с над 43 години опит в събирането и над 30 години опит в изкупуването на вземания. Благодарение на това ноу-хау, ЕОС Матрикс прилага в България международно установени добри практики за работа и съдейства на просрочилите клиенти да се справят със задълженията си.

Защо се стига до просрочени задължения?

Отговорът на този въпрос не може да бъде еднозначен, защото всеки човек има различна причина за забавяне на плащането си. Също така самите финансови продукти са разнообразни – от стоки на изплащане до ипотечен кредит, както и просрочени сметки към ютилити компаниите. Едни от най-честите причини за просрочване на плащанията са неправилно разпределение на личните финанси, временна загуба на работа, възникнали непредвидени разходи и неправилна преценка за финансовите възможности.

Последици от просрочените вземания

Кредиторите се изправят пред сериозни предизвикателства, когато процентът на просрочените им вземания нарасне. А именно - намаление на печалбата, проблеми с паричния поток и по-големи разходи за лихви. За да се справят с тези негативни последици, компаниите често прибягват до съкращения на персонал и замразяване на нови работни позиции, както и увеличаване на цените на стоките или услугите.

Помощта от ЕОС Матрикс

Възползвайки се от услугите на колекторски компании като ЕОС Матрикс, фирмите успяват да върнат обратно в паричния си поток един доста добър процент от общите приходи. Тези средства компаниите използват за различни нужди, но според проучването на EOS „Навици на плащане в Европа“ за 2018-а година, те най-често се влагат в уреждането на собствени задължения, запазване или създаване на работни места, разширяване на бизнеса, научноизследователска и развойна дейност и инвестиции на финансовите пазари.

Ползвайки услугите на ЕОС Матрикс, компаниите могат да бъдат сигурни, че към клиентите им ще бъде подходено с уважение и внимание, като една от основните задачи на служителите по събиране и управление на вземания е да установят причината за забавянето на плащането. На базата на това те предоставят различни варианти за изплащане, съобразени с индивидуалните възможности на клиента.

От друга страна, компаниите, решили да се възползват от услугите на ЕОС Матрикс, освобождават значителен вътрешен ресурс, който могат да съсредоточат в основната дейност на своята фирма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама