4 трика, с които да изберете идеалната чанта


4 трика, с които да изберете идеалната чанта
Снимка: Instagram

Чантите не са просто красиви и полезни аксесоари, които да колекционираме в гардеробите си. Те също могат да повлияят на стойката на тялото, силата и дори формата му. Затова е наистина важно да знаете как да изберете чанта, която да не вреди на гореизброените неща. Ако следвате тези 4 лесни съвета, ще можете да сте спокойни, че чантите ви са добра инвестиция и заслужават любовта ви..

1. Изберете модел, който стои близо до тялото ви

Когато избирате чанта, която е „по-прилепнала” към тялото, теглото й ще бъде равномерно разпределено и по-ергономично. В ежедневието си опитайте да залагате на модела cross-body, редувайки двете страни на носене.

4 ЧАНТИ, КОИТО ЩЕ НОСИМ ПРЕЗ 2020

2. Избягвайте чанти с къси дръжки

Моделите, които могат да се носят само с ръце, определено не са най-добрият ви съюзник. Колкото и да са красиви, запазете ги за важните поводи, а за ежедневна употреба се обърнете към онези чанти, които могат да бъдат подкрепени от гърба, раменете или други по-силни части от тялото. Истината е, че когато носите чанта само с ръка, това може да доведе до проблеми с лакътя, рамото, китката и шията.

3. Внимавайте с теглото на чантата

Наистина е важно да обърнете внимание на теглото. Тъй като ще носите неща вътре, то прогресивно ще расте. А в крайна сметка, всички знаем, че чантата не бива да тежи повече от 10% от телесното ви тегло. Затова, ако сте от жените, които носят живота си в чанта, изберете модел без „утежняващи” аксесоари като вериги, катинари и т.н.

4. Изберете плътни дръжки

Дръжката може да има голяма тежест при избора на чанта. Ако е прекалено тънка, това може да нарани кожата ви, но и няма да ви даде необходимата подкрепа. Ако пък е прекалено къса, може да не ви е удобна за носене на рамо. Във всички случаи трябва да пробвате в магазина различните варианти за носене.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама