Тази есен носим пастелни палта


Тази есен носим пастелни палта
Снимка: iStock/Guliver

Колкото и да не ни се иска да признаем, а още по-малко пък да се примирим – студеното време вече е тук и ще остане тук поне още един сезон. И ако до момента опитвахме да спечелим играта срещу времето, носейки кожено яке, тренчкот или сако, то все по-хладните сутрини и бързо спадащият термометър настояват, че е време да си припомним какво стои зад думата "палто". Та в този ред на мисли: Какво палто планирате да носите през следващите няколко месеца? Може би тъмно и неутрално? Сиво, черно, кафяво… Да, класика! А какво ще кажете да внесете малко допълнителна топлина и цвят в иначе сивите и студени месеци, под формата на цветно палто. Но не каквото и да е цветно, ами пастелно! Именно палтата с изчистени кройки и в най-нежната тоналност са изключително актуални тази година.

Как да си изберете конкретен цвят палто? Отговорът е много индивидуален, но за да улесним максимално избора, събрахме най-характерните пастелни цвята заедно. Ето ги и тях, в цялата им пастелна и романтична прелест:

Бледорозово

Трябва да признаем, че много дами предпочитат да стоят на дистанция от розовия цвят, особено след като са преминали 8-годишната възраст, в която са го носили непрестанно. Други пък са склонни да го допуснат около себе си… но само върху пижамата. Розовото обаче съвсем не заслужава тази слава, защото определено не е единствено "детски" цвят, ами напротив – пълен е с потенциал. Особено когато става дума за онзи светъл и мек пастелен нюанс, който от няколко години властва из модните подиуми. Може би дори вече сте се осмелили да имате, ако не дреха, то поне аксесоар в това нежно бледорозово. Ако ли пък все още не сте го поканили в гардероба си – то сега имате възможност да го направите под формата на палто. Да, едно есенно, или направо зимно (а защо не по-късно и пролетно) палто в пастелен розов цвят ще вдъхне много допълнителна нежност и женственост на стила ви през студените месеци. Опитайте…

КАКВО ПАЛТО ДА ИЗБЕРЕМ СПОРЕД РЪСТА СИ?

Люляково лилаво

Още един цвят, към който жените са склонни да подхождат с доза мнителност е лилавият. Защото бил "капризен цвят" и прекалено труден за съчетаване! Не можем да отречем факта, че лилавото изисква една идея повече внимание и определено не си подхожда хармонично с всичко, но това важи основно за най-тъмните му и наситени нюанси. Цветовете от по-светлата част на лилавата палитра са меки, млечни и определено трудно биха ви затруднили, просто защото се съчетават еднакво лесно както с други сходни пастелни цветове, така и с по-ярки и наситени, които им контрастират. Като допълнение едно палто в цвят люляк има силата да създаде изключително елегантна рамка на стила и е идеално решение както за официални, така и за по-семпли ежедневни тоалети. Как да не го обикнем този цвят?

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама