Вие сте красива и умна, но сама? Ето причините


Вие сте красива и умна, но сама? Ето причините
Снимка: iStock/Guliver

Омръзнало ви е да сте сами и това вече се отразява на самочувствието и самoуважението ви? Може би е време да заемете по-активна роля в този аспект от живота си. Ако постоянно се чудите защо сте сами, това може да ви накара да си мислите, че причината сте вие самите. Честно казано, в повечето случаи това няма общо с вас, а с вашите възприятия за любовта. Ето 4 причини, поради които сте сами и как да промените този факт.

1. Мислите, че мъжът трябва да поеме инициатива

Много жени чакат мъжете да направят първата стъпка, независимо дали става въпрос за обаждане, или покана за среща. Правят го, защото се страхуват да не изглеждат отчаяни или твърде агресивни, но има разлика между това да сте пасивни и нахални. Просто трябва да уцелите „златната среда“.

2. Привличате неподходящи мъже

Когато сте пасивни в социалния си живот, ще се запознавате само с хора, които заемат активната роля и търсят комуникация с вас. И ако обикновено чакате точно това да се случи, то със сигурност ще привличате мъже, които са доста отворени, находчиви или иначе казано – свалячи.

Разбира се, не е изключено някой нормален и свестен мъж да събере смелост, но шансовете са по-добри, ако не сте толкова затворени.

3. Не знаете как да бъдете женствени

Мъжете са по-предпазливи, когато трябва да поканят на среща жена, която създава впечатление, че е „над тяхното ниво“. Това не значи, че те са притеснени от успеха ви, а по-скоро от вероятността за отказ. Не се дръжте надменно или твърде самоуверено, напротив – разкрийте нежната си и женствена страна.

4. Криете емоциите си

Дайте му някакъв знак, че го харесвате. Ако и той се интересува от вас, ще приветства интереса ви и няма да си играете на „котка и мишка“.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама