Домашно сладко от ягоди


Домашно сладко от ягоди
Снимка: supichka.com

Ароматното сладко от ягоди е едно от най-често приготвяните сладка и всяка домакиня гледа да има някое друго скътано бурканче в къщата си.

Необходими продукти:

2 кг ягоди

1 кг захар

2 ванилии

1 чаена лъжица лимонтозу

Начин на приготвяне:

 За сладко от ягоди винаги избирате добре узрели дребни ягоди. Класическите български сортове ягоди са много по-подходящи, защото са по-дребни докато ако приготвите сладкото от ягоди с едри ягоди от модерен сорт, то ще напълните бурканчето с десетина ягоди и няма да изглежда така добре. Измивате и почиствате ягодите.

В голяма тенджера изсипвате захарта, добавяте ½ чаена чаша вода, както и ванилиите и слагате тенджерата на котлона. След като сиропа заври добре изсипвате и ягодите. По време на варене на сладкото от ягоди се образува розова пяна, която трябва да отстраните.

Варите сладкото от ягоди до достигане на желат от вас гъстота. За около 60-70 минути сладкото от ягоди трябва да е сварено. След като сладкото се е сгъстило добавяте лимонтузуто и варите още 2-3 минути. Разпределяте горещото сладко от ягоди в бурканчетата, които сте подготвили. Затваряте бурканчетата и ги обръщате с капаците надолу. Оставяте ги така докато изстинат.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама