Кекс с моркови и лимонова глазура


Кекс с моркови и лимонова глазура
Снимка: supichka.com

Морковите могат да бъдат използвани и за направата на вкусни десерти. Тази рецепта го доказва. Лимоновата глазура прави кекса още по-ароматен и освежа вкуса му.

Необходими продукти:

2 броя яйца

1 1/2 чаена чаша брашно

3/4 чаена чаша олио

1 чаена чаша захар

1 чаена чаша настъргани моркови

1/2 чаена лъжица канела

2 чаени лъжици бакпулвер

1 чаена чаша пудра захар

5 супени лъжици лимонов сок

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за кекс с моркови е разбиването на яйцата и захарта. Най-добре е да използвате миксер. След това добавяте и олиото и отново разбивате. Пресявате брашното и бакпулвера, след което ги добавяте малко по малко към сместа, като разбърквате (най-добре с миксера) непрекъснато.

След като сте разбъркали добре съставките добавяте и настърганите моркови и отново разбърквате. Но не с миксера, а с лъжица! Изсипвате сместа в кексова форма, като предварително я намазните с малко количество мазнина. Слагате кекса в студена фурна и печете на 180 градуса. Дали кексът е изпечен пробвате с клечка за зъби, като необходимото време е около 35-30 минути. Кексът е готов, когато по клечката не остава нищо. Изваждате кекса и го изчаквате да изстине добре.

Време е да приготвите и лимоновата глазура. Пресявате пудрата захар и заедно с 5-6 супени лъжици лимонов сок я разбивате с миксер. Задължително трябва да пресеете пудрата захар, не пестете усилията си точно в този момент, защото ако не е пресята пудрата захар глазурата ще стане на бучки. С получената смес заливате кекса, след като е добре изстинал! По желание може да настържете и кората на един лимон, за да стане вашият кекс с моркови още по-апетитен.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама