Печена скумрия в сол

  • Печена скумрия в сол
    Дата: Снимки: supichka.com
Дата: 27.02.2020 Снимки: supichka.com
Iwoman.bg

Рецептата за печена риба в сол може да бъде приложена не само със скумрия, а и с други видове риба, много подходяща за приготвяне на ципура и лаврак.

Необходими продукти:

2 риби скумрия

2 кг морска сол

1/2 брой лимон

2 белтъка

1/2 чаена лъжица розмарин

Начин на приготвяне:

Ако ползвате замразена, а не охладена риба, я оставете да се размрази, след което направете разрез на корема и извадете вътрешностите, махнете и хрилете. Измийте добре коремчетата на рибите.

Разбийте белтъците и ги разбъркайте в купа заедно със солта. Нарежете лимона на колелца, които поставете в коремчетата на рибите, там сложете и розмарина. В голяма тава, в която могат да се поберат цели скумриите, поставете от сместа от солта и белтъците, отгоре поставете рибите, а самите риби покрийте плътно с останалата сол. Внимавайте солта да е навсякъде по рибата, защото тя играе ролята на фолио.

Печете скумрията в сол за 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато рибата е изпечена внимателно с нож махнете обвивката от сол. По време на печенето тя е станала като кора и с отделянето на солта пада и кожата на рибата, както се вижда и на снимките.

Източник: supichka.com

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.