Постен крамбъл с боровинки


Постен крамбъл с боровинки
Снимка: vkusnoteka.bg

Боровинковият крамбъл се приготвя със сурови, белени бадеми, овесен флейкс, бадемова напитка и кокосово масло. За подсладител можете да ползвате по желание мед, сироп от агаве или кленов сироп.

Необходими продукти:

-350г смлени белени бадеми

- 1 ч.ч. бял овесен флейкс

- 4 с.л. Бадемово мляко

- 1/4 ч.ч. стопено, кокосово масло

- щипка сол и ванилия

- ¼ ч.ч. Мед

За топинга:

- 375 г пресни боровинки

- 1/2 ч.ч. вода

- 1/4 ч.ч. лимонов сок

- 1/4 ч.ч. мед (сироп от агаве или кленов сироп)

- 2 с.л. царевично нишесте

- кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете в купа всички съставки за крамбъла. Омесете с ръка, докато получите трохи. Намажете дъното на тавичка с размери 30:20 см с кокосово масло. Изсипете 2/3 от сместа и притиснете с ръка, за да заравните. Другата част запазете. Печете 15 минути на загрята фурна, до порозовяване.

Сложете продуктите за боровинковия топинг в малка касерола на котлона. След като сместа заври намалете на средна степен и изчакайте 10 минути да се редуцира и сгъсти. Разбърквайте с лъжица. След като боровинковият топинг се сгъсти го излейте върху изпечения крамбъл. Поръсете отгоре останалия суров крамбъл и печете десерта още 10 минути, до порозовяване.

Оставете да изстине напълно и охладете в хладилник поне 2 часа преди консумация.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама