Защо си струва да изчакате със секса


Защо си струва да изчакате със секса
Снимка: iStock/Guliver

Много малко хора днес изчакват в секса. Обикновено те консумират "страстта" си на втората или третата среща, за да определят дали ще има четвърта или пета. Така, ако нещо се "прецака" и на някой не му хареса, продължават напред. Разбира се, има и друг тип отношения, при които може да мине повече от месец, докато се осъществи заветната романтична среща.

Какви са ползите на изчакването и дали би се харесало на всеки?

Опознаване по-добре вкусовете на партньора 

Ако решите да изчакате със секса, има много по-голяма вероятност, когато го направите, той да е много добър. Това е така, защото ще сте съумели да опознаете партньора, неговите вкусове, навици и желания. И да ги приложите в практиката. Всеки знае, че сексът на първа или втора среща, макар и страстен и интересен, крие и много притеснения. Докато този с партньор, когото познаваме, винаги е много по-добър.

Изборът "Дали си струва?"

Много връзки приключват след първия или втория секс. Това е така, защото макар да има химия и привличане, под завивките нещата не се развиват точно така. При други пък няма химия и привличане, но има уникален секс. Изчакването преди свалянето на дрехите би отговорило на много повече въпроси, но със сигурност не на този дали всичко това ще си струва. Само сексът би показал дали връзката има бъдеще.

Възможност за по-голяма подготовка 

Има много хора, които не си падат по еднократния секс. За тях това е много натоварващо емоционално преживяване, което със сигурност "убива" самите емоции от секса. Затова изчакването би им позволило да се настроят и да се отпуснат.

Тръпката би била по-голяма 

Цялото чакане със сигурност би увеличило тръпката на самия секс. Гарантираме, че той ще бъде уникален най-вече заради самото чакане.

Ако сексът е хубав, има я любовта, привличането и това е точният човек за вас, дори да изчакате 4 месеца, или да го направите на четвъртия час, няма много значение. Въпреки това подходете така, както го чувствате. Защото сексът не е задължение. То е нещо, което искате да направите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама