4 съвета как по-лесно да приспите детето


4 съвета как по-лесно да приспите детето
Снимка: iStock/Guliver

Приспиването на вечно енергичните мъничета може да се окаже доста трудно начинание. В малките им главички постоянно се въртят нови и нови щури идеи, а сънят понякога е нещо, за което дори не искат да помислят. Все пак и вие имате нужда от малко спокойствие, затова споделяме няколко трика, които може да са ви от полза.

1. Нека то само избере какъв да бъде вечерният му ритуал 

Позволете на детето си само да прецени какво да прави преди лягане. Дали първо да си измие зъбите, или да се преоблече, например. Не го притискайте и не го карайте насила да заспива. Определено трябва да бъдете доста търпеливи. Направете времето преди лягане приятно за детето си. Може да му прочетете приказка, да попеете или пък да му разкажете интересна история от вашето детство. По този начин то ще започне да свързва съня с нещо приятно и вече приспиването няма да бъде толкова трудна задача за вас.

ОТ КОЛКО СЪН ИМАМЕ НУЖДА СПОРЕД ВЪЗРАСТТА ТУК!

2. Нека детето ви само настрои биологичния си часовник

Изберете негова любима плюшена играчка и започнете да говорите с него от името на играчката. Предизвикайте го да затвори очи и да си представи, че е на любимото си място. Предизвикайте го да развинти въображението си, да разкаже какво вижда на това място, какво прави и.т.н. По този начин дори може да разберете какво го притеснява, защото децата обикновено напълно неволно казват подобни неща в тези ситуации. Така ще насочите мислите му в положителна посока и ще заспи доста бързо.

3. Премахнете всички телефони, телевизори и таблети от стаята 

Наложете правило, което да не позволява използването на всички тези устройства поне час преди лягане. Те са една от основните причини за неспокоен сън, особено при децата.

4. Направете красив интериор 

Украсете стаята с любимите анимационни герои на детето си и всички близки роднини. По този начин то ще се чувства спокойно и обичано. Виждайки снимките на любими хора и персонажи от детски филмчета, то ще се чувства защитено. Създайте една спокойна атмосфера в стаята му.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама