Биографичен филм за Маккуин открива "София Индепендънт Филм Фестивал"


Биографичен филм за Маккуин открива "София Индепендънт Филм Фестивал"
Снимка: outnow.ch

"София Индепендънт Филм Фестивал" за 9-и пореден път ще зарадва феновете на независимото кино в дните от 26 октомври до 3 ноември, когато София ще се превърне в център на световното кино. Дом на киното, "Люмиер Лидл", "Одеон", "Г8" и "Евро Cинема" ще прожектират ленти от 4 континента, "because honest is the new sexy"!

Официалното откриване на фестивалаeа на 26 октомври в 19:00 часа в кино "Люмиер" с биографичния филм "McQueen", който разказва за живота и кариерата на модния дизайнер Лий Александър Маккуийн – от прохождането му като шивач, през стартирането и управлението на едноименната му линия и чак до ненавременната му смърт. Режисьор на лентата е Ian Bonhôte, а ко-режисьор Peter Ettedgu.

Над 30 филма ще се борят за престижните награди в трите категории: игрален, документален и късометражен филм, а извънконкурсната програма ще ни срещне с най-добрите заглавия от световните кино афиши за последните 12 месеца, старателно подбрани от новия екип на фестивала.

Ще видим и носителя на "Оскар" "Twin Towers", а режисьорът му Скот Хилър ще бъде специален гост на фестивала между 26 и 30 октомври. Нещо повече - фестивалът, организиран от Хилър, ще бъде партньор на София Индипендънт Филм Фестивал.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама