Изключиха режисьора на "Бохемска рапсодия" от номинираните за БАФТА

  • Изключиха режисьора на
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 07.02.2019 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" Браян Сингър е била премахната от наградите БАФТА заради обвинения, че е тормозил сексуално непълнолетни момчета, съобщава "Би Би Си".

От БАФТА заявиха, че въпреки това "Бохемска рапсодия" "остава номиниран" за най-добър британски филм, но номинацията на Сингър е била "прекратена".

Обвиненията идват от статия в списание "Атлантик", в която се цитират четирима мъже, които не са говорили публично преди. Сингър отхвърля обвиненията и ги нарича "хомофобско петно".

Той бе уволнен като режисьор на "Бохемска рапсодия" само три седмици, преди да приключат снимките заради "неприлично поведение на снимачната площадка".

Сингър обаче твърди, че е бил болен, а студиото "не е искало да се съобрази" с него по време на болестта му. Въпреки това името му остава в надписите.

В изявление, разпространено в сряда, БАФТА обявиха, че обвинението за поведението на режисьора е "абсолютно недопустимо и несъвместимо" с техните ценности.

От академията "разбират, че Сингър отхвърля обвиненията", но подозрението остава в сила, "докато проблемът с обвиненията не бъде решен".

Източник: БГНЕС

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.