Ние сме това, което живеем


Ние сме това, което живеем

В Индонезия магическите води на езерото Танджунг изглеждат, сякаш се отразяват в устните на кафе производителя; в Шри Ланка, ценната Парлива палма се губи в чертите на жътварка на меласа, а в Индия (Котагери) хиляди пчели се преплитат с белезите и бръчките на възрастен събирач на цветен горски мед. Магията на „географията на лицата” играе ключова роля в календара на Lavazza за 2017 г. „Ние сме това, което живеем”, който, създаден в сътрудничество със Slow Food, илюстрира симбиозата между хората и тяхната околна среда, между „Защитниците на Земята” и природата, растенията и културите.

От Индия до Лаос и Виетнам, от Шри Ланка до Индонезия, календарът се спира на Югоизточна Азия за третата част на фотографския проект „Защитниците на Земята”. След снимките на Стив МакКъри в Африка (2015) и тези на Джоуи Л. в Централна и Южна Америка (2016 г.), френския фотограф Denis Rouvre отразява лицата на азиатските „Защитници на Земята”, както и на средата, в която те живеят и защитават всеки ден с любов и енергия. Техните жертви и всеотдайност дават възможност да се подобрят условията на живот на местните общности, като се борят и срещу новите заплахи от изменението на климата.

Отчасти човечество и отчасти околна среда: календарът „Ние сме това, което живеем” се състои от 12 групи от снимки, показани една до друга. От едната страна е лицето на мъж или жена, изобразено в своята същност и естественост. От друга страна е място, пейзаж, който представлява средата, в която хората живеят и природата, в която работят. В снимките на Rouvre двете половини – хората и природата, сякаш се припокриват и оформят взаимно – всеки портрет е и пейзаж и всеки пейзаж завършва като портрет.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама