Анджелина Джоли засне видео за афганистанските жени


Анджелина Джоли засне видео за афганистанските жени
Снимка: Getty Images

Наскоро Анджелина Джоли създаде профил в Instagram, като само за няколко дни събра над 10 милиона последователи.

Джоли вече има 3 публикации, всичките посветени на бежанците. Последната ѝ активност е споделянето на 2-минутно клипче със заглавие: "Афганистански момичета: Несигурно бъдеще", придружено от следното описание:

"Това е видео, което продуцирах с Ялда Хаким за новините на BBC, надявам се да е първото от много. Не съм журналист, но страстта ми винаги е била да хвърлям светлина върху проблемите, свързани с младите хора, и да ги подкрепям. Вярвам, че никоя жена не трябва да бъде принуждавана да се крие, но за тяхна безопасност BBC реши да скрие образите им, за да защити самоличността им. Надяваме се, че като правим тези видеоклипове за младежите под 25 години, които са засегнати от глобални конфликти, ще свържем младите хора един с друг и с големите истории, които ги засягат."

Първата публикация на Анджелина Джоли беше посветена на историята на момиче от Афганистан, което пише на актрисата в разгара на кризата около превземането на страната от талибаните и споделя как се е променил животът ѝ и какви са страховете ѝ.

"Преди талибаните да дойдат, разполагахме с правата си и имахме възможност да ги защитаваме свободно. Но сега когато талибаните са тук, всички се страхуваме от тях и мислим, че с мечтите ни е свършено", пише момичето.

От дълги години Анджелина Джоли е известна не само с филмите си, но и със своята благотворителна дейност и желанието си да помага на хора от бедни райони и военни зони.

"Започнах да работя с бежанци, защото истински вярвам в човешките права. Не от милосърдие, а от дълбоко уважение към тях и техните семейства и всичко, което те продължават да преодоляват, въпреки толкова много преследвания, неравенство и несправедливост.

Днес 1% от световното население - 82,4 милиона души - е разселено. Това е почти два пъти повече от десетилетие преди това. Някои кризи, като войната в Афганистан, продължават десетилетия. Други, като конфликта в Етиопия, са по-скорошни. Но всички те имат нещо общо - насилие и отказ от права, които оставят невинните семейства без избор, освен да избягат. В кой момент ще бъдем достатъчно загрижени, за да се справим с опустошаването на околната среда, конфликтите и нарушените права на хората, които подхранват тези кризи? Винаги продължавам да се уча - ако искате да се присъедините към мен, моля, посетете профила на ООН", завършва обръщението си актрисата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама