Анджелина Джоли посети бежански лагер в Африка


Анджелина Джоли посети бежански лагер в Африка
Снимка: Getty Images/Guliver

Носителката на "Оскар" Анджелина Джоли посети бежански лагер в Буркина Фасо, приютил хиляди малийци, избягали от атаките на джихадистите в региона.

Джоли посети лагера в Гудебу, в североизточната част на западноафриканската държава в качеството си на посланик на Върховния комисар за бежанците към ООН (ВКБООН).

Джоли пристигна с хеликоптер, придружена от външния министър на Буркина Фасо Алфа Бари за церемония по повод Световния ден на бежанците – 20 юни.

"Отбелязвам този ден всяка година в продължение на 20 години заради бежанците в различни страни", каза тя след посещението си.

"Никога не съм се притеснявала за състоянието на разселване в световен мащаб, както днес", добави тя.

"Истината е, че не правим и половината от това, което бихме могли. Трябва да намерим решения, за да дадем възможност на бежанците да се върнат по домовете си или да подкрепим приемащите страни, като Буркина Фасо, които се борят с недостига на хуманитарна помощ, необходима за осигуряване на основна подкрепа и защита на тези хора", заяви холивудската звезда.

От 2012 г. насам в Буркина Фасо са намерили убежище около 22 000 бежанци от различни националности, включително много малийци, бягащи от насилието на джихадистки групи в Мали.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама