Анджелина Джоли вече е в Instagram, ще помага на афганистанците


Анджелина Джоли вече е в Instagram, ще помага на афганистанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Популярната американска актриса и специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците Анджелина Джоли се регистрира в Instagram, за да споделя истории на афганистанци в светлината на драматичната ситуация в страната.

"В момента хората в Афганистан губят способността да общуват свободно в социалните медии и да изразяват себе си. Затова откривам този профил в Instagram, за да споделя техните истории и за да бъдат чути гласовете на хората, които се борят за основните си човешки права по света", пише тя под първия си пост.

В него тя споделя писмо от афганистанска тийнейджърка, в което се говори за промените в живота на обществото след идването на власт на радикалното движение талибани. Според момичето преди това жените са могли открито да защитават правата си, да работят и да учат. "Сега в обществото има страх, въпреки че някои смятат, че "талибаните са се променили". Ние вярваме, че нашите права са нарушени", пише девойката.

Джоли призова всички, които не са безразлични, да предоставят цялата си възможна подкрепа и помощ на народа на Афганистан. Профилът на Джоли в социалната мрежа вече има 3,7 милиона последователи.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама