Disney подготвя продължение на 3 емблематични анимации. Ето кои


Disney подготвя продължение на 3 емблематични анимации. Ето кои
Снимка: iStock

Компанията Disney има добри новини за най-малките си фенове. Предстоят продължения на някои от най-хитовите анимации - "Играта на играчките", "Замръзналото кралство" и "Зоотрополис".

Компанията е в процес на "стратегическа трансформация", каза Боб Айгър, който се завърна на поста главен изпълнителен директор през ноември. Това включва съкращение на работни места и подновен фокус върху основните марки и франчайзи.

"Дисни" притежава "Междузвездни войни", "Марвел" и "Пиксар". Най-новият филм от киновселената на "Марвел" - "Антмен и Осата: Квантомания", излиза на екран на 17 февруари.

Базираната в Бърбанк, Калифорния, компания иска да се увери, че ръководителите, отговарящи за създаването на съдържание, имат важна дума за това какви филми, телевизионни предавания или други продукти да произвеждат, както и за маркетинга и разпространението им.

"Играта на играчките" е дългогодишен филмов франчайз за "Дисни". Оригиналната продукция - първият компютърно анимиран игрален филм и дебютна продукция на студио "Пиксар", излезе на екран през 1995 г. През 1996 г. той получи "Оскар" за специални постижения, тъй като по това време нямаше категория за най-добър анимационен филм.

Четвъртият от поредицата "Играта на играчките: Пътешествието" тръгна по кината през 2019 г. На церемонията за наградите на американската киноакадемия през 2020 г. филмът спечели два "Оскар"-а, ставайки първият франчайз с подобно постижение.

Предшественикът му "Играта на играчките 3" (2010) получи награда на американската киноакадемия за най-добър анимационен филм през 2011 г.

Предисторията на "Играта на играчките", "Баз Светлинна година", излезе на екран през 2022 г.

"Замръзналото кралство" тръгна по кината през 2013 г. и спечели "Оскар" за най-добър игрален анимационен филм през 2014 г. Продължението "Замръзналото кралство 2" излезе през 2019 г.

"Дисни" спечели около 13 милиарда долара в световния бокс-офис през 2019 г. благодарение на силното представяне на свои продукции като "Играта на играчките: Пътешествието", "Замръзналото кралство 2", "Отмъстителите: Краят" и други.

За разлика от "Играта на играчките" и "Замръзналото кралство" друг хит на "Дисни" - "Зоотрополис", все още няма продължение. Оригиналната продукция излезе на екран през 2016 г. и спечели "Оскар" за най-добър анимационен филм през 2017 г.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама