15 факта за злодеите на Дисни, които не знаете


15 факта за злодеите на Дисни, които не знаете
Снимка: Instagram

Филмите на Дисни са неразделна част от нашето детство. И във всяко едно филмче има герои, които са направили историята по-сложна и в същото време по-забавна. Да, може би, когато бяхме деца, просто искахме те да изчезнат, но истината е, че без тях приключението нямаше да е същото. И тъй като обичаме да си спомняме героите, които сме гледали на времето, и да ги опознаваме по-добре, събрахме някои от най-малко известните и най-изненадващите факти за лошите герои.

1. В „Малката русалка” Урсула е злата морска вещица, която усложнява живота на Ариел, но малцина знаят, че тя е и сестрата на крал Тритон.

2. Гастон е самонадеяният злодей от „Красавицата и Звяра”. Този герой обаче не съществува в оригиналната история – напротив, той идва впоследствие, вдъхновен от добавения персонаж в първия филм от 1946 г.

3. Първият филм на Дисни включва и първата жена злодей - злата кралица от „Снежанка и седемте джуджета” (1937). Между другото, тя се казва Гримхилде.

4. Зеленото обикновено се свързва с природата и здравето. В Дисни обаче този цвят придобива различно значение, тъй като почти винаги се свързва със злодеите.

5. Лилаво, червено и черно са цветове, които също се появяват заедно с най-подмолните герои на Дисни.

6. Странният костюм, носен от „Господарката на злото”, е вдъхновен както от дявола (рогата), така и от чешките средновековни дизайни (пелерината с форма на пламък).

7. Скар, антагонистът на „Цар Лъв” и един от най-големите злодеи, не винаги е бил наричан по този начин. Някога се е казвал „Така”, което означава „отпадък“ на суахили.

8. Най-младите злодеи на Дисни са Ханс от „Замръзналото кралство”, на 23 години, и Гастон от „Красавицата и звяра”, на 25 години.

9. В „Книга за джунглата” Каа беше супер зъл. В оригиналната история обаче змията помага на Маугли да бъде спасен от маймуните.

10. До 1991 година всички филми на Дисни са имали жена злодей.

11. Първият мъж злодей във филм на Дисни е Гастон в „Красавицата и звяра”, последван от Джафар в „Аладин”.

12. Хадес е злодеят от „Херкулес”, но той не е единственият зъл герой, който се появява. Ако се вгледаме внимателно, можем да видим Скар от „Цар Лъв”.

13. Повечето злодеи на филми на Дисни се събраха отново в телевизионен филм от 2001, наречен „Къщата на злодеите на Мики”.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама