Ревюто с животински глави на Schiaparelli, което възмути света (ВИДЕО)


Ревюто с животински глави на Schiaparelli, което възмути света (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

Седмицата на модата в Париж започна спорно. В понеделник сутринта Schiaparelli, модната къща, ръководена от Даниел Роусбъри, даде старт с ревю от структурирани силуети, ръкавици и обувки, украсени с дупки, гигантски бюстиета и поне един бронзов шлем, напомнящ на древноегипетска посмъртна маска. Doja Cat седеше на първия ред в доста интересна визия - обсипана от глава до пети с рубини, включващи 30 000 ръчно апликирани кристали Swarovski върху гърдите, ръцете, лицето и дори клепачите ѝ.

Вижте още: Как да носите "прозрачния" тренд през 2023

Но в ревюто имаше три визии, представени на подиума от Наоми Кембъл, Ирина Шейк и Шалом Харлоу, които внесоха смут и създадоха разделение в социалните мрежи: рокли, украсени с глави на изкуствен препариран вълк, снежен леопард и лъв. Всъщност, технически животинските глави бяха четири: Кайли Дженър седеше на първия ред, носейки роклята с изкуствена лъвска глава.

„Никакви животни не са пострадали при правенето на тази дреха“, написа Schiaparelli под снимките в своя Instagram, превантивно адресирайки реакцията на онези, които биха могли да нарекат линията прослава на лова на животни. Дженър направи същото, с много подробно описание на процеса на проектиране на парчето: „Хареса ми да нося това произведение на изкуството, създадено на ръка с помощта на изкуствени материали.“

За мнозина препратката не е нормална. Дори се намира далеч, далеч от целта си да разкаже за пътуването на Данте към рая, изпълнено с изпитания и премеждия. Творенията изглеждат така, сякаш се възхищават на бракониерството и утвърждават мистериозни практики, които вредят на застрашени животински видове.

Супермоделът Кристи Бринкли също изрази неприязънта си към моделите: „Отвратително е да гледаш главите на тези застрашени животни под формата на кожи! Изглежда, сякаш моделите са вдигнали килима на някой ловец и са го увили около себе си, за да бъдат разглеждани като нещо красиво и интересно.”

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама