Рут Колева посвети песен на жената без етикети (ВИДЕО)


Рут Колева посвети песен на жената без етикети (ВИДЕО)
Снимка: ПР

Това не е поредната песен с кауза на Рут Колева. Или такава, която може да мине незабелязано в сладникавия пролетен саунд. Далеч от този вкус, певицата представя "Salty" - песен, която обръща представите и отговаря на очакванията за качествена музика, поднесена чисто, без подправки.

Вдъхновена от месеца на жените, "Salty" пoказва главната женска роля в болезнено откровена същност, ранимост, сила, гордост и хубост във всичките ѝ форми. Видеото към песента е дело на режисьора Георги Манов и е своеобразен прочит на женската красота и самочувствие, без етикети и социални внушения. Холивуд никога няма да приеме образа на момичетата, които участват в снимките към песента, но "Salty" подрежда едно истинско дефиле на високо вдигнатата глава и показва истината без тунинг и филтър.

В този проект Рут отново е с космополитния Георги Линев - Kan Wakan, който е продуцент на проекта. Музиката е създадена от българската гордост в американския музикален шоубизнес - Илияна Недялкова, композирала със ZAYN великолепната "Entertainer".

"Salty" се осъществява с подкрепата на фондация ГЛАС: "Рут е сред артистите-визионери, които безпогрешно напипват пулса на обществото и не се страхуват да заемат позиция по теми, които са често неразбрани. За нас като фондация, работеща в посока приемане и равенство за ЛГБТИ хората в България, е важно да говорим чрез езика на изкуството и музиката, които сближават и карат различията ни да изчезват. Клипът към "Salty" e безкрайно важен за транс презентацията в страната ни, в която на транс хората се гледа като на заплаха. Но той говори и за равенството и достойнството на това да си жена, дори да не си родена с този пол."

Идеята на "Salty" подкрепя и Български фонд за жените: "Да даваш глас на безгласните, да показваш невидимите, да се застъпваш за онеправданите, да овластяваш неприетите от обществото – това все още се смята за смелост и провокация. И в този смисъл Рут Колева е смела и последователна в ценностите, зад които застава и като човек, и като творец. Сила, автентичност, достойнство, солидарност – те са част от философията и на Български фонд за жените, така че подкрепата ни за реализацията на клипа е съвсем естествена. Нещо повече, ние знаем, че и в културния сектор жените имат ограничен достъп до ресурси и се налага ежедневно да отстояват правото си да творят, а само чрез тяхното творчество можем да покажем света по правдив начин и да привличаме вниманието върху множеството форми на социална изолация", каза Гергана Куцева, заместник директор, БФЖ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама