Украинската певица Руслана: Тук няма "аз", има само "ние"


Украинската певица Руслана: Тук няма "аз", има само "ние"
Снимка: БНТ

Украинската певица Руслана Лижичко даде специално интервю за БНТ. Разговорът с изпълнителката, която през 2004 г. спечели конкурса "Евровизия", ще бъде излъчен тази неделя (13 март) в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ 1.

Руслана е изключително активна в обществено-политическия живот на страната си – певицата беше сред лицата на Майдана през 2014 г., а после и депутат. От началото на руската инвазия в Украйна изпълнителката ежедневно отправя призиви към света за помощ за страната ѝ.

"Не, не ни е страх. Ние сме силни. Вярвайте ми – нашите войници, нашата армия, украинците, всички сме едно. Сърцата на всички ни туптят в един ритъм. Ние сме едно цяло, тук няма "аз", има само "ние". Но се нуждаем от помощта ви. Не можем повече да стоим и да гледаме какво се случва в Украйна", казва Руслана в интервюто.

"Най-големият проблем и най-голямата опасност остават "Чернобил" и "Запорожие". Ситуацията е ужасна, защото изтичане на радиация може да доведе до "Чернобил 2". Руските войски в момента са окупирали двете централи, а ние нямаме никаква връзка с хората там. Не можем да им се обадим, не знаем какво точно се случва там. Аз самата отправих няколко молби към МААЕ да сформират в радиус от 30 км там зона, забранена за достъп. А също така – да се затвори въздушното ни пространство", казва още Руслана.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама