Български артисти бягат за добра кауза


Български артисти бягат за добра кауза
Снимка: iStock/Guliver

Обичани български артисти застават зад каузата на Race for the Cure – най-голямото спортно благотворително събитие в подкрепа на болните от рак на гърдата. Актрисата Диана Димитрова, която публиката познава като д-р Огнянова в хитовия сериал на NOVA "Откраднат живот", и маратонецът Краси Георгиев ще бягат на 29 септември в столичния Южен парк заедно с представители на още 16 европейски столици. Сред тях са Рим, Брюксел, Прага, Загреб и Атина, където събитието по традиция е ключова част от културния календар на градовете.

В първото издание на Race for the Cure с готовност и голямо сърце се включват още Нели Рангелова, Есил Дюран и Светла Иванова. Сред желаещите да празнуват живота с 5 км бягане и 2 км ходене са Свилен Ноев от "Остава", както и Ерсин Мустафов и Ташо Колев от Jeremy?.

"Race for the Cure – Бягам за теб!" обединява жените с най-често срещания за тях вид рак - този на гърдата, с техните семейства, приятели и съмишленици във волята им за живот. Целта на събитието е да насочи вниманието към профилактичните прегледи като начин да се предпазим. Колкото по-рано е открито заболяването, толкова по-лесно лечимо е то, като съвременната медиицна предлага все по-иновативни терапии. В България всяка година над 4000 жени са диагностицирани с рак на гърдата и съпричастността към тях е изключително важна. Събраните средства от таксата за участие в "Race for the Cure-Бягам за теб!" ще бъдат вложени в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас", споделя д-р Полина Лъжанска.

Регистрацията за участие в Race for the Cure ще стартира в края на юли, като желаещите могат да се включат в бягането самостоятелно или в отбор до 10 човека. Заявявайки участието си, всеки ще получи уникален код, който екип на CancerCare.bg ще завери няколко дни преди състезанието паралелно с раздаването на стартовите номера и специалните тениски за бягащите. Решилите да се включат в "Race for the Cure – Бягам за теб!" в последния момент могат да се регистрират на място в деня на събитието. Победителите ще си тръгнат с медали и подаръци от CancerCare.bg, а гостите на маратона ще получат забавление за цялото семейство - голяма сцена, на която ще се случват различни спортни активности, кът с детски аниматори и зона с храни и напитки.

Организатор на Race for the Cure-България е CancerCare.bg – създадена от лекари платформа в подкрепа на онкоболните, част от семейството на Think Pink Europe.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама