5 силни звезди, които победиха рака на гърдата


5 силни звезди, които победиха рака на гърдата
Снимка: Getty Images/Guliver

Дори за тези от нас, които не са се сблъсквали с него, ракът на гърдата се чувства личен. Една от причините е, че тъй като това заболяване засяга една от осем жени, почти всички имаме член на семейството или близка, която е диагностицирана. Затова в месеца, посветен на превенцията, обръщаме поглед към знаменитостите, които са се оказвали в битка за живота си срещу коварния рак на гърдата.

ЗВЕЗДИ, КОИТО С ГОРДОСТ ОТГЛЕЖДАТ ТРАНССЕКСУАЛНИ ДЕЦА

Анджелина Джоли

Когато актрисата откри, че има мутация, даваща 87% риск от развитие на рак на гърдата, тя се подложи на превантивна двойна мастектомия, за да намали този риск до 5%. След това смело написа статия за The New York Times, споделяйки подробности около диагнозата и решението си. „Животът идва с много предизвикателства. Тези, които не трябва да ни плашат, са тези, върху които можем да поемем контрол.” Майката на Джоли, Маршелин Бертран, почина на 56-годишна възраст, след като се бори с рак на яйчниците в продължение на десетилетие.

Кристина Апългейт

През 2008 на 36-годишна възраст актрисата беше диагностицирана с болестта, но не пожела да сподели публично новината. „Не исках да говоря за това, но трябваше, защото младите жени трябва да знаят. ЯМР ми спаси живота. Ако бях изчакала мамографията си, щях да съм мъртва в момента“, казва Апългейт, чийто лекар препоръчва сканирането като допълнителна предпазна мярка поради високата ѝ плътност. Тя претърпя двойна мастектомия и през 2017, след като установи, че носи генната мутация BRCA1, се подложи на отстраняване на яйчниците и фалопиевите тръби, за да се намали допълнително рискът от рак.

Синтия Никсън

Звездата от „Сексът и градът“ винаги е знаела, че е изложена на повишен риск от рак на гърдата, тъй като майка ѝ е диагностицирана. „Винаги съм си мислела, че вероятно един ден ще се разболея. Има наистина голям шанс.” В крайна сметка тя е диагностицирана с рак на гърдата в ранен стадий по време на рутинна мамография и макар новината да е била страшна, тя се е съсредоточила върху факта, че са хванали болестта рано и след курс по лъчетерапия е влязла в ремисия.

Кайли Миноуг

Кайли Миноуг призна, че животът ѝ се е променил завинаги, след като е била диагностицирана с рак. 51 -годишната австралийска певица беше поразена от болестта през 2005 - само на 36 години, при това по време на световното си турне Showgirl.

Анастейша

Гласовитата певица е преборила рака цели 2 пъти – на 29 и на 44 години! Към днешна дата тя се опитва да гледа с чувство на хумор и оптимизъм на ситуацията. След пълната мастектомия тя нарича имплантите си „хубавите близначки” и редовно дарява хонорарите си на различни организации в подкрепа на борбата с рака на гърдата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама