5 звезди, избрали да отглеждат децата си с „привързано родителство”


5 звезди, избрали да отглеждат децата си с „привързано родителство”
Снимка: Getty Images

„Привързаното родителство” се фокусира върху подхранващата връзка, която родителите могат да развият с децата си. Това е подход, който цени физическата близост и високата емоционална отзивчивост към детето още от бебешка възраст, което се счита за идеалния начин за отглеждане на сигурно, независимо и емпатично дете. И докато знаем, че всички родители искат най-доброто за децата си, този конкретен метод на отглеждане изглежда набира все по-голяма популярност, особено сред знаменитостите.

Анджелина Джоли

47-годишната холивудска актриса дава приоритет на това да бъде супер близо до децата си, независимо какви ангажименти има. През 2007 Джоли разкри, че третото ѝ осиновено дете, Пакс, спи в леглото при нея и Брад Пит. След това добави, че големият ѝ син също е спал до нея. Актрисата разкри още, че са имали „семеен сън в неделя“, където „всички спят заедно“.

Алиша Силвърстоун

45-годишната актриса има 11-годишен син и се кълне в привързаното родителство, което тя определя като „връщане към основите“. Когато синът ѝ бил на 10 месеца, Силвърстоун предварително дъвчела храната му. Освен това, любящата майка обясни, че „привързаното родителство”е наистина необходимо, за да помогне на детето да „развие чувство за принадлежност към Вселената“.

Гуен Стефани

52-годишната певица е майка на 3 момчета. През 2011, когато средното ѝ дете беше на 3 години, Стефани разкри, че обича да спят заедно. Тя обясни: „Не искам да погледна назад и да кажа: „О, този път не спах със Зума, защото бях твърде уморена“, така че просто се сгушвах до него вечер.“

Пинк

42-годишната певица и автор на песни е майка на момче и момиче. Тя е много откровена за ползите от привързаното родителство: „Подкрепям привързаното родителство на 100%... И имам много щастливо и здраво малко момиченце като доказателство.“

Аланис Морисет

48-годишната певица и автор на песни, която има 3 деца, е пълен привърженик на привързаното родителство във всичките му аспекти. В интерес на истината, тя е преживяла домашно раждане, кърмене и бебеносене и дори е написала блог за това. Морисет вярва, че ако етапът на привързване е направен добре, той ще заобиколи безброй проблеми по-късно в живота на детето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама