5 звезди, които открито осъдиха холивудските диети и “идеални мерки”


5 звезди, които открито осъдиха холивудските диети и “идеални мерки”
Снимка: Getty Images/Guliver

Диетите се превърнаха в доста токсична и нездравословна култура. В огромен мащаб всичко започна със знаменитостите - тези, които живеят под безкрайния натиск да отслабнат възможно най-бързо. И сега същите обществени личности говорят защо е толкова важно да се разбере манипулативният характер на тази индустрия. Ето кои са звездите, които открито критикуват безкрайното следене на калории, сантиметри и килограми.

ЗВЕЗДИ, КОИТО ПРОБИХА, СЛЕД КАТО СЕ ИЗРУСИХА

Дженифър Лорънс

Дженифър Лорънс открито критикува медиите и риалити предаванията като популярното в САЩ „Fashion Police”. Тя признава, че всички те възпитават поколения млади хора да съдят други хора за напълно погрешни ценности и да се водят по нереалистични очаквания за жените.

„Медиите показват само перфектни, аерографирани изображения. Просто трябва да погледнете отвъд тях. Изглеждате както изглеждате. И се чувствайте удобно.” Казва Лорънс, добавяйки, че няма смисъл да сте гладни всеки ден, само за да направите другите хора щастливи.

Риана

Риана също е съгласна, че модната индустрия създава доктрина жените да имат нездравословно отношение към телата си. Те използват само супер слаби момичета и певицата съветва младежите да не копират своите идоли, защото просто не е възможно да се поддържа толкова слаба фигура здравословно.

„Трябва да помним, че не е нито практично, нито възможно обикновената жена да изглежда така. Не е реалистично, не е здравословно, не е и евтино.”

Деми Ловато

Деми Ловато е съгласна, че обществото ни е увлечено от културата на хранене. В крайна сметка, почти всяка реклама, която виждаме, е или за хапчета за отслабване, или за някаква фитнес рутина, или за детоксикиращ чай. Знаменитостите не са изключение - те също си падат по обещанията за магически резултати, щастие и здраве.

Певицата спря диетите и напълня, след като бе диагностицирана с хранително разстройство. Но тя се чувства още по-щастлива, тъй като не се ограничава от никакви храни.

Лили Рейнхарт

Звездата от „Ривърдейл” разкритикува Ким Кардашиян, като написа, че е буквално лудост да признаеш открито, че си гладувал в името на Met Gala. „Безотговорно е да се прави, знаейки, че милиони млади фенове гледат своите идоли и слушат всяка дума, която казват. Моля ви, спрете да подкрепяте знаменитости, чийто цялостен образ се върти около телата им“. Тя казва, че по принцип не е избухлив и гневен човек, но токсичността на индустрията наистина я натоварва.

Джамила Джамил

В своя Instagram Джамила Джамил написа колко е болна и уморена от лъжите, разпространявани от звездите. Подобно на много от нас, дълго време тя следваше много токсични диетични съвети, за да поддържа ниското си тегло.

Всичко това е навредило на метаболизма, храносмилателната ѝ система и плодовитостта ѝ. Сега Джамил казва, че няма да спре, докато хората не бъдат научени да бъдат по-добра подкрепа на жените.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама