6 богати звезди, които насърчават устойчивата мода


6 богати звезди, които насърчават устойчивата мода
Снимка: Getty Images

Знаменитостите обикновено могат да се похвалят с десетки дизайнери, които се редят на опашка, за да ги облекат поне веднъж. Но през последните години някои звезди взеха съзнателното решение да бъдат по-екологични, когато става въпрос за модните си избори. В крайна сметка проучванията показват, че модната индустрия е отговорна за около 10% от въглеродните емисии в световен мащаб. Ето кои звезди решиха да изберат устойчивостта пред тенденциите.

1. Анджелина Джоли

Не е изненада, че активистката Анджелина Джоли е яростна защитничка на устойчивата мода. Тя не само учи децата си на стойността на дрехите, но също така често е засичана да носи дрехи на поне няколко години. Освен това, тя се доверява само на марки със статут на B-Corp (частно сертифициране на компании за техните „социални и екологични резултати“), като Chloé.

2. Ема Уотсън

През последните години Ема Уотсън се превърна в пример за етична мода. Тя залага на марки, които са екологични, с минимум отпадъци, не използват естествени кожи и рециклират материите си. Една от нейните най-запомнящи се визии е черно-белият комплект, който представлява рециклирана сватбена рокля, съчетана с черни панталони.

3. Тимоти Шаламе

Този холивудски сърцеразбивач също се старае да носи „зелена мода“ на червения килим. Той предпочита устойчиви модни къщи като Stella McCartney и Prada, последната от които направи за него костюм от материали като рибарски мрежи и пластмасови отпадъци, намерени в океана.

4. Рууни Мара

Когато Рууни Мара се впусна в света на модния дизайн, тя се погрижи нещата да бъдат екологични преди всичко. Така заедно с най-добрата си приятелка тя стартира марката за веган облекло Hiraeth, която използва материали, получени без жестокост и експлоатация.

5. Катрин, херцогиня на Кеймбридж

Херцогинята на Кеймбридж винаги е била привърженик на устойчивото облекло. Тя не само облича дрехите си няколко пъти, но и често е виждана да носи визии от малко известни дизайнери, които поставят устойчивостта преди всичко. За конференцията Cop26 през ноември 2021 тя облече ватирана жилетка в цвят каки от Ganni, направена от рециклиран полиестер, съчетана със старите си ботуши Chloé.

6. Жизел Бюндхен

Жизел Бюндхен не само привлече вниманието на Met Gala през 2018 с великолепната рокля на Versace в цвят шампанско, но и направи смело изявление, защото роклята всъщност беше екологична! Според бранда, роклята е изработена от 100% органична коприна, а кристалната бродерия е създадена с помощта на рециклирани бутилки от Бразилия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама