5 модни тенденции от TikTok, които да пробвате тази есен


5 модни тенденции от TikTok, които да пробвате тази есен
Снимка: iStock

Може да се каже, че последните няколко години бяха странни за модата. Когато пандемията удари за първи път, изоставихме всички стилови норми в полза на анцузите, пижамите и всички останали „комфортни” дрехи. След това се завъртяхме в обратната посока с тоалети за отмъщение, носейки смели костюми, пайети и ярки цветове. Сега обаче трябва да намерим допирни точки с новите тенденции или „ядра“, както TikTok предпочита да ги нарича, изникващи през седмица. Има наистина много за наваксване, но не се притеснявайте - ние сме събрали 5-те най-популярни стила, които трябва да знаете тази есен.

1. Barbiecore

Съвсем наскоро ви разказахме всичко, което трябва да знаете за това течение. Най-хубавото на Barbiecore е, че наистина се свежда само до цвят. Докато дрехите, които носите, са в брилянтен нюанс на фуксия, стилът нямат голямо значение – платформените токчета и мини роклите по тялото са също толкова модерни, колкото копринените панталони с широки крачоли и големи ризи с копчета.

2. Крайбрежна баба

Ако някога сте искали да живеете във филм на Нанси Майърс, това е тенденцията за вас. Ето как инициаторът на тенденцията, създателят на TikTok Лекс Николета, описва стилът: „Това е Хамптънс, това е моята градина, това е лек бял пуловер, въпреки че е средата на лятото и 5- каратов диамантен пръстен, предаден от вашата пра-пра баба.” Помислете за прохладни ленени панталони, шапки с широка периферия, рибарски пуловери, чанти за пазар в цветова палитра от бледо синьо, бежово и нюанси на бялото.

3. Лошо момиче

Естетиката е свързана с комбинирането на силна красота със секси, спортно облекло. Помислете за грим а ла Кайли Дженър (дебели вежди, дълги нокти и нацупени устни), носен с карго панталони и кроп топ. Не е съвсем ясно кога думата "baddie" е станала водещото име за тенденцията, но естетиката съществува поне от началото на 90-те, с дълбоки корени в хип-хопа и е популяризирана от артисти като TLC, Missy Elliot , Destiny's Child и др.

4. Богаташка

Наричана още „Plaza Princess”, тази тенденция черпи вдъхновение от оригиналната красавица от Upper East Side – Елоиз (Elois at the Plaza). Да, героинята на писателката Кей Томпсън, която живееше в хотел Plaza, в момента е навсякъде в TikTok. Разбира се, тенденцията включва и модели, взети от гардероба на следващата ни любимка, Блеър Уолдорф, и съчетава изискани елементи като панделки за коса, ленти за глава, яки на Питър Пан, аксесоари от кристали и декорации от пера.

5. Диско от 70-те

Време е да извадите блясъка и машата. Дискотеката, в цялата си лъскава слава, се завръща за повторение с голяма коса като на Фара Фосет, сатенени обувки на платформа и много страхотни гащеризони. Тази естетика започна най-вече в пространството за красота, но оттогава се разрасна, за да включи и модата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама