7 факта за Леонардо ди Каприо, които не знаете


7 факта за Леонардо ди Каприо, които не знаете
Снимка: Getty Images

Леонардо ди Каприо няма нужда от представяне. Той е един от най-обичаните актьори и неговият чар успя да му проправи път в Холивуд, още когато се появи в „Титаник”. Но въпреки че ролята на Джак го накара да стане истинска звезда, за 30-годишната си кариера той се е снимал само в 29 филма. Ето 7 интересни факта за Лео, които може би не знаете.

1. Кръстен е на Леонардо да Винчи

Докато майката на Лео била бременна с него, тя усетила ритник за първи път, докато гледала картината на Леонардо да Винчи в музея Уфици във Флоренция, Италия. Родителите му сметнали това за някакъв знак и решили да го кръстят Леонардо.

2. Агентът му вярвал, че името ще е пречка

В началото на кариерата си Лео имал затруднения с намирането на агент и когато най-накрая успял, агентът предложил да промени името си на Лени Уилямс, за да се хареса повече на американската публика. Лео отказал, минал през 100 прослушвания и не успял да спечели нито една роля. Но за щастие, 2 години по-късно, Лео намерил нов агент и късметът най-накрая му се усмихнал.

3. Бори се с обсесивно-компулсивно разстройство

Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) е разстройство на психичното здраве, при което индивидът чувства необходимостта да повтори определено действие, за да се „справи“. Лео обаче упорито се сражава с него. Той непрекъснато се бори с желанието да минава няколко пъти през вратите и се насилва да не стъпва върху всяко петно от дъвка, когато върви по тротоарите.

4. През 2009 купува остров, за да създаде екологичен курорт

Лео платил колосалните 1,75 милиона долара с план курортът да бъде напълно самоподдържащ се и да разполага с 36 вили, които да разчитат само на естествена енергия. Планът му обаче не провървял много гладко заради забавяния на строителството.

5. Осиновява южноафриканско момиче, докато бил в страната за снимките на филма „Кървав диамант“

Въпреки че не я е довел у дома в Лос Анджелис, той изпраща чекове, подкрепяйки нея и груповия дом, където тя живее в момента.

6. Печелил е награда за „най-лошия актьор“

През цялата си кариера Лео е печелил няколко награди, включително Razzie. През 1999 успява да грабне приза за "Най-лоша екранна двойка" за ролята на крал Луи във филма "Човекът с желязната маска".

7. Спасил кучетата си от замръзнало езеро

Това се случило на снимачната площадка. Първо видял едно от кучетата си в езерото и когато скочил на помощ, другото му куче също го последвало в реката. За щастие, накрая всички били живи и здрави.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама