Първите дами на Франция и Бразилия в центъра на скандал


Първите дами на Франция и Бразилия в центъра на скандал
Снимка: Getty Images / Guliver

Знаем поговорката, че зад всеки успял мъж стои по една силна жена. Е, в много случаи именно жените могат да станат причина за скандал, дори и косвено. Напрежението между Франция и Бразилия може да „се реже с нож”, а социалните мрежи вече преливат от хаштагове, свързани със скорошния конфликт.

Макар бразилският президент Жаир Болсонаро да не присъства на последната срещата на Г7 в Биариц, той определено влезе под светлината на прожекторите. Двамата държавни глави от известно време водят продължителен задочен спор заради критиките на Макрон по повод недостатъчните мерки от страна на бразилските власти при овладяването на мащабните горски пожари в Амазония. В разгара на този спор обаче, Жаир Болсонаро „стъпи встрани”, правейки доста грозен и сексистки коментар по адрес на съпругата на Еманюел Макрон –Бриджит Макрон.

Само преди няколко дни бразилецът се включи в обсъждането на публикация в социалната мрежа, която сравнява външния вид на 37-годишната първа дама на Бразилия, Мишел Болсонаро, с този на Бриджит Макрон. Колажът, целящ да злепостави французойката, бе придружен от коментар "Сега разбирате ли защо Макрон преследва Болсонаро?". Личното допълнение от страна на бразилския президент беше "Не унижавайте човека, хаха".

Разбира се, това провокира гневна реакция от страна на френския президент, който не остана длъжен, казвайки пред журналисти, че „жените в Бразилия сигурно се срамуват от своя президент.” Хиляди разгневени бразилци буквално наводниха медиите с #DesculpaBrigitte (бел.ред. „Извинявай, Бриджит”), като дори писателят Паулу Коелю поднесе своите извинения към френската първа дама в откровено видео.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама