Актьори, чиято кариера е повлияна от сериозна болест


Актьори, чиято кариера е повлияна от сериозна болест
Снимка: Getty Images

Някои звездни личности могат да са много богати и известни, но и знаменитостите не са по-устойчиви и имунизирани срещу остаряване и болести от останалите. В някои случаи те дори са принудени да се пенсионират преждевременно или да се оттеглят от светлината на прожекторите поради тежки здравословни проблеми. Ето някои по-известни кинолегенди, които изчезнаха от екраните заради здравословни проблеми.

Брус Уилис

През март 2022 г. семейството на Уилис обяви, че той ще се оттегли от актьорската си кариера, след като беше диагностициран с афазия - неврологично заболяване, което засяга способността на човек да общува говоримо или писмено. От 1980 г. насам актьорът е участвал в над 110 филма, включително в ролята на Джон Маклейн във франчайза "Умирай трудно", който е спечелил общо 1,4 милиарда щатски долара в световен мащаб.

Майкъл Джей Фокс

Майкъл Джей Фокс е диагностициран с болестта на Паркинсон през 1991 г., което той разкрива пред обществеността седем години по-късно. По това време лекарите го информирйт, че му остават приблизително "десет добри работни години". Въпреки това канадският актьор продължава да работи в киното и телевизията до неотдавна, като през 2020 г. обяви официално оттеглянето си поради влошено здраве.

5 СИЛНИ ЗВЕЗДИ, КОИТО ПОБЕДИХА РАКА

Кристина Апългейт

Подобно на колежката си от "Най-сладкото нещо" Селма Блеър, Кристина Апългейт е диагностицирана с множествена склероза през 2021 г. "Това беше странно изпитание", написа Апългейт през август. "Но получих такава подкрепа от хората, които познавам и които също имат това заболяване". Актрисата наскоро участва в драмата на Netflix "Dead to Me" и ѝ предстои да се появи в телевизионен филм с работно заглавие "Your Time Is Up".

Вал Килмър

Вал Килмър е един от най-продуктивните актьори на 80-те и 90-те години, участвал във филми като "Топ Гън", "Тюмбстоун", "Батман завинаги" и "Жега". Въпреки, че изпълнява малки роли и в началото на 21-ви век, през последните години ролите му са ограничени в резултат на продължаващата му борба с рака на гърлото, който засяга способността на актьора да говори. Въпреки това той се появява за кратко във филма "Топ Гън: Маверик", като се превъплъщава в емблематичната си роля на Айсмен благодарение на технологията на изкуствения интелект.

ЗВЕЗДИ, КОИТО СА ДАЛИ НА ДЕЦАТА СИ ИМЕНА СЪС СКРИТИ ПОСЛАНИЯ

Шанън Дохърти

Актрисата е диагностицирана за първи път с рак на гърдата през март 2015 г. Две години по-късно тя обяви, че ракът е в ремисия. За съжаление, през февруари 2020 г. тя разкри, че ракът се е върнал и вече е в четвърти стадий. Въпреки битката за здравето си Дохърти продължава да работи, макар и по-рядко, като през септември 2021 г. каза пред Variety: "Просто се опитвам да живея по най-добрия начин, за да бъда най-добрият пример в този момент".

Джийн Хекман

Считан за един от най-добрите актьори на своето поколение, двукратният носител на "Оскар" Джийн Хекман се оттегля от бизнеса през 2004 г., когато е на 74 години. През 2009 г. той разкри, че решението да се раздели с актьорството не е било изцяло негово. "Капката, която преля чашата всъщност беше стрес тест, който направих в Ню Йорк", казва той пред Empire. "Тогава лекарят ми заяви, че сърцето ми не е в такава форма, че да го подлагам на какъвто и да е стрес повече".

Джак Никълсън

Един от тройката актьори мъже, получили три награди "Оскар", Джак Никълсън забележимо отсъства от светлината на прожекторите повече от десетилетие, като последната му роля е в романтичната комедия на Джеймс Л. Брукс от 2010 г. "How Do You Know". Въпреки че самият той не е потвърдил нищо официално, информацията от негови близки сочи, че легендарният актьор, който сега е на 85 години, е бил принуден да се оттегли поради загуба на паметта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама