Бионсе постави рекорд във Великобритания, ето какъв


Бионсе постави рекорд във Великобритания, ето какъв
Снимка: Getty Images

2023 определено бе годината на Тейлър Суифт, когато младата певица обра всички възможни награди и статуетки, подобри десетки рекорди и дори предизвика земетресение със свой концерт.

Ето, че Бионсе стана първата чернокожа певица, оглавила с кънтри албум британската класация, както и първата, която по същото време е начело и на класацията на сингли с кънтри песен, съобщи официалната компания, която следи за продажбите и съставя чартовете.

От Cowboy Carter - осмият солов албум на суперзвездата, са продадени за седмица 40 000 единици, а Texas Hold 'Em се завърна на първо място в класацията на синглите за пета непоследователна седмица. Това е и най-стриймваната песен във Великобритания през седмицата (5,5 милиона стриймвания).

Вижте още: Любо Нейков с тежко признание, разплака Деси Плевнелиева (ВИДЕО)

Повече за рекорда

Първата кънтри певица, оглавила британската класация за албуми е Шаная Туейн - с Come On Over през септември 1999 г. Дори кралицата на кънтрито Доли Партън, чиято кариера продължава вече почти 50 години, още няма албум номер едно във Великобритания.

Бионсе е на първо място едновременно в класацията за албумите и на синглите във Великобритания за втори път. Първият е през 2003 г. с дебютния й солов албум Dangerously In Love и песента Crazy In Love с Джей-Зи.

На второ място в британската класация за албуми е Interplay на рокгрупата "Райд". Трета е Оливия Родриго с Guts.Три от песните от албума Cowboy Carter са в топ 10 на британската класация за сингли. 

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама