Даян Кийтън на 77 и 7 факта, които НЕ знаете за нея


Даян Кийтън на 77 и 7 факта, които НЕ знаете за нея
Снимка: Getty/Guliver images

Даян Кийтън е актриса и режисьор, която е в развлекателната индустрия повече от 6 десетилетия. С над 75 филма с нейно име, Кийтън е истинска икона на Холивуд! В чест на 77-ия ѝ рожден ден, който бе преди няколко дни, решихме да разкрием някои интересни факти за нея.

Тя е преборила рак на кожата

Кийтън била диагностицирана с базално-клетъчен карцином на 21-годишна възраст и неотдавна, вторият ѝ плоскоклетъчен рак беше отстранен от областта около лявото ухо. За съжаление, ракът на кожата е генетично срещан в нейното семейство – леля ѝ, баща ѝ и брат ѝ също са имали. Ето защо тя никога не излиза без слънцезащитен крем и го подновява редовно.

Родена е като Даян Хол, а не Даян Кийтън

Даян променила името си на Кийтън (моминското име на майка ѝ), когато разбрала, че вече има актриса, регистрирана под името Даян Хол. Ето защо филмът, който донякъде се основава на истинския романс между Уди Алън и Даян Кийтън, се казва Ани Хол. Ани бил нейният прякор, а Хол е истинската ѝ фамилия.

Страда от астма и други дихателни проблеми

Хората с астма могат да водят пълноценен живот днес, но през 50-те години на миналия век, когато възможностите за лечение били ограничени, било доста по-трудно. Даян все още си спомня, когато е преживяла животозастрашаващ пристъп на магарешка кашлица, когато е била в 4-ти клас.

„Мислех, че умирам. Не можех да дишам. Астмата беше достатъчно лоша, но тази магарешка кашлица беше много по-лоша. Татко ме обърна с главата надолу, дъхът ми се върна почти мигновено. Беше като чудо. Мама беше ужасно притеснена“, разкрива Кийтън.

Ексцентричният ѝ стил влияе на тенденциите и днес

Даян се превърна в модна икона, след като изигра ролята на облечената в мъжки дрехи Ани Хол в едноименния филм от 1977. Тя въплъти това, което трябва да носи една модерна жена в Ню Йорк - вечен, уникален стил, изпълнен с дрехи, поли и рокли, широки колани, слоеве, шапки, панталони с широки крачоли и неутрални тонове.

Тя става самотна майка на 50

Майчинският инстинкт на Даян се проявява по-късно в живота. През 1996, на 50 години, тя осиновява дъщеря си Декстър, а 5 години по-късно, през 2001, осиновява сина си Дюк. В интервю тя каза, че майчинството е най-скромното преживяване, което е имала, и я е направило по-добър човек.

Казва „Не“ на пластичните операции

Въпреки че досега Даян не си е правила пластични операции, тя не е изключила възможността да го направи в бъдеще, защото човек непрекъснато се променя. Тя признава, че никога не си е помисляла и че ще ходи на психолог, но го прави редовно.

Тя е вегетарианка

Кийтън е вегетарианка вече 27 години. Тя не яде месо, млечни продукти, спряла и рибата преди 7 години.

„Не искам да ям нищо, което е било животно. Това е лудост. Мисля, че се храня доста добре. Искам да остана здрава, искам да остана активна, искам да работя“, разкри тя.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама