Директорът на Народния театър: Камен Донев си тръгва заради пари


Директорът на Народния театър: Камен Донев си тръгва заради пари
Снимка: Facebook

В последните няколко месеца се разиграват драматични сюжети в Народен театър "Иван Вазов", но за съжаление не на сцената, а между ръководство и артистите на иначе културната институция. Последният сблъсък бе между Камен Донев и директора на театъра Васил Василев. 

Както вече писахме, актьорът съобщи, че напуска представлението "Животът е прекрасен" заради "арогантно", по думи на Донев, поведение на директора. Според Васил Василев обаче причината за конфликта между него и един от най-обичаните български артисти е друга.

Вижте още: Андреа: Всеки ден ходя на гроба на Иван Вазов

"Отделен е разговорът за парите, който, неприятно ми е да го кажа, е ключ и към тази история. Когато възстанових спектакъла на сцената на Народния театър, условието на Камен Донев, за да участва, беше да получи трикратно по-висок от стария си хонорар. Получи го, а от миналата седмица е говорил с ръководителя на съответната служба в театъра, че отново иска увеличение. Мисля, че отделихме прекалено много време…" Това каза Васил Василев в интервю пред "Телеграф".

Във видео обръщението, което Камен Донев направи по време на антракт на представлението, актьорът съобщи за това, че е имало предпоставка за пожар на сцената, а не е имало дежурен пожарникар в сградата. Директорът на Народен театър "Иван Вазов" определи разказа на Донев като сюжета на филма "Кит".

Вижте още: Мрежата гръмна: Лили Иванова качи секси СНИМКИ по бельо

"Стана малко като в прекрасния български филм „Кит“, спомняте си го. От уста на уста и накрая цацата стана кит. Нито е имало предпоставка за пожар, нито пожар, нито патрулки, нито линейки, нито физически сблъсъци. Има само огромно чуждо желание да сме в епицентъра на събития, каквито няма. Да не говорим колко нелепо е да се снимаш в антракта и да влезеш да си доиграеш хонорара, ако действително си притеснен, че може да се стигне до пожар или че има опасност за публиката. А каква всъщност е ситуацията – част от реквизита на спектакъла е пералня, която се захранва през димерна касета – това означава контролирано. Отделно от това пералнята минава и през отделен контакт, с всички необходими защити. Та една жичка в тази пералня е дала накъсо. В този момент помощник-режисьорът (ако не знаете, това е шефът, когато започне спектакълът) веднага е подала сигнал до всички служби. На място са били енергетик, ръководители на служби, главен театър майстор и още трима театър майстори. Не е имало никакъв риск за живота и здравето на екипа и на хората в публиката. Отново става дума за манипулации, да не кажа за насаждане на страх. Самият аз отидох веднага, въпреки че екипът ме увери, че не е необходимо и всичко това е от поредицата… На място даже се срещнах с Камен Донев и го попитах защо така? А той ми отговори: „Г-н Милиционер, дръпни се от пътя ми!“. Какво повече да ви кажа? Обидно ми е и за колегите в службите – работят хора с по 20-30-40-годишен опит, а това е подигравка с труда им.", каза още Васил Василев пред ежедневника.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама