Домът на Тина Търнър осъмна с цветя и свещи


Домът на Тина Търнър осъмна с цветя и свещи
Снимка: Getty Images/Guliver

Малко след новината за смъртта на Тина Търнър пред имението в Швейцария, което рок легендата наричаше свой дом в продължение на десетилетия, започнаха да се трупат свещи и цветя, предаде АФП.

Голяма тълпа започна да се събира пред голямата чугунена порта, забулена в мрак, като мрачно се изкачваше един по един, за да положи големи букети и свещи, проблясващи през оцветени в червено стъклени буркани.

Любовни хроники: Тина Търнър и Ервин Бах

"Шокиран съм", заяви Миран Знидер, 48-годишен словенски фен, който живееше наблизо.

"Не очаквах това да се случи толкова рано."

Запитан защо е дошъл, той отговори: "Защото това е кралицата, кралицата на всички жени. Обичам Тина."

Сред най-известните изпълнители в света, 83-годишната кралица на рока от близо 30 години беше направила свой дом замъка Алгонкин в Куснахт, на ексклузивния Goldkueste (Златен бряг) на Цюрихското езеро.

"Със смъртта на Тина Търнър светът загуби една икона", написа в Туитър швейцарският президент Ален Берсе.

"Мислите ми са със семейството на тази впечатляваща жена, която намери втори дом в Швейцария."

Търнър се премести в богатата алпийска държава през 1995 г. заедно с дългогодишния си германски партньор Ервин Бах, 67-годишен.

През 2013 г., три месеца след като се омъжва за Бах и получава червения си швейцарски паспорт с характерния бял кръст, Търнър се отказва от американското си гражданство.

Двойката дълго време е давала под наем замъка си поради ограниченията за чужденци да притежават собственост.

А през 2021 г. двойката според сведенията е платила 76 млн. долара за имение на брега на морето с 10 сгради в община Щафе, на северния бряг на Цюрихското езеро.

Тогава Бах заяви пред вестник „Ханделсцайтунг“, че имението с площ 240 000 кв. м, разполагащо с басейн и частно пространство на брега на езерото, ще служи като "ново уикенд убежище".

Швейцарските медии нарекоха Търнър образцов швейцарски гражданин. За да получи гражданство, тя трябваше да научи немски език, да издържи местен тест по гражданско образование и интервю.

И след като вече е имала паспорт в ръка, тя е отишла до избирателните секции за честите народни гласувания, провеждани в страната, известна със своята система на пряка демокрация.

През 2021 г. университетът в Берн връчи на музикалната легенда почетна докторска степен за нейното "уникално музикално и артистично житейско дело".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама