Двойнственият живот на Матю Пери


Двойнственият живот на Матю Пери
Снимка: Getty Images

Матю Пери, който почина на 28 октомври, беше звездата на епохалната телевизионна комедия "Приятели", но зад кулисите животът му бе непрестанна борба с пристрастяването към наркотици и алкохол, разкрива ДПА.

Пери беше една от най-известните и най-добре платените телевизионни звезди през десетилетието след 1994 г., когато се излъчи първият епизод на "Приятели", проследяващ живота на група от шестима приятели на двайсетина години, живеещи в Ню Йорк.

Пери владееше до съвършенство комичния момент и никога не пропускаше да вложи чувството си за хумор в ролята на Чандлър Бинг, която му донесе номинация за "Еми" през 2002 г. и помогна за създаването на едно от най-популярните телевизионни предавания на всички времена.

Въпреки това той тайно вадеше битка със злоупотребата с наркотици и алкохол в продължение на десетилетия.

Вижте още: Парис Хилтън скочи на хейтърите, които се подиграха на сина ѝ (СНИМКИ и ВИДЕО)

За ролята на Чандлър

Роденият в Масачузетс Пери е израснал в Канада, където е учил заедно с Джъстин Трюдо, който сега е министър-председател на страната. След като се премества в Лос Анджелис, Пери се снима в ролята на Чаз Ръсел в "Boys Will Be Boys", а също така има роли в сериали, сред които ситкома "Growing Pains", преди да стане световна суперзвезда като Чандлър.

"Това беше единственият човек, който можеше да го изиграе", казва създателката на "Приятели" Марта Кауфман в специалния филм за събирането на екипа през 2021 г.

Пери беше естествено подходящ за ролята на Чандлър, обичан заради саркастичните си кратки реплики, а много от маниерите му се пренесоха в поведението на самия актьор.

В мемоарите си той казва: "Сякаш някой ме беше следил цяла година, крадеше вицовете ми, копираше маниерите ми, копираше моя уморен, но остроумен поглед към живота. Особено се открояваше един герой: не си мислех, че мога да "изиграя" Чандлър. Аз "бях" Чандлър."

Проблемите на Матю със зависимостта

Когато обаче за първи път участва в "Приятели" на 24-годишна възраст, започва да излиза наяве зависимостта му от алкохола. До края на 10-ата серия на хитовото шоу той "затъва в много проблеми", разкрива Пери години по-късно.

В интервю от 2016 г. той заяви, че не си спомня как е снимал три сезона на сериала, защото по това време е бил "малко извън себе си". В един момент по време на участието си в "Приятели" Пери казва, че е приемал по 55 болкоуспокояващи викодин на ден и е отслабнал до около 65 килограма.

Вижте още: Вики Терзийска разкри истината за скандала с Петя Дикова

Заедно с колегите си Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Мат Лебланк, Лиза Кудроу и Дейвид Шуимер, Пери се превърна в едно от най-разпознаваемите лица в Холивуд, като според сведенията в разгара на славата на сериала е печелил по 1 милион долара на епизод. Той се присъедини към бившите си колеги за дългоочакваното специално събиране на "Приятели" през май 2021 г.

Въпреки че години наред криеше пристрастяването си от обществеността, Пери описа подробно борбата си в мемоарите си от 2022 г. Friends, Lovers And The Big Terrible Thing ("Приятели, любовници и голямото ужасно нещо").

В началото на книгата той пише: "Здравейте, казвам се Матю, макар че може би ме познавате под друго име. Приятелите ми ме наричат Мати. И би трябвало да съм мъртъв".

След 15 престоя в рехабилитационна клиника и терапевтични сесии, през юни 2022 г. Пери се определя като "достатъчно здрав" и заявява, че е мотивиран да помага на други хора, които се борят с пристрастяването.

Извън "Приятели"

Пери се снима и в няколко филма, сред които "Отново на 17" със Зак Ефрон, "Бързата работа" със Салма Хайек и Getting In ("Да влезеш") с комика Дейв Шапел.

Участва в "Девет ярда" и "Хлапакът" с Брус Уилис - който беше гост-звезда в шестата серия на "Приятели". Пери е носител на "Златен глобус" за най-добър актьор за ролята си в минисериала "Триумфът" (The Ron Clark Story) и има общо 5 номинации за награда "Еми".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама