Известни татковци, които са оставили децата си без наследство


Известни татковци, които са оставили децата си без наследство
Снимка: Getty Images

Невероятно, но факт - понякога хората, родени в богати и известни семейства, могат да имат по-труден живот от обикновените деца. Най-вече, защото им е трудно да разберат дали те самите са постигнали успех, или славата на родителите им играе ключова роля. За да избегне тази дилема, Никълъс Кейдж дори промени истинската си фамилия Копола, за да е сигурен в собствените си възможности и успехи.

Понякога известни родители лишават децата си от наследство, за да ги накарат сами да се борят за прехраната си. Ето няколко примера.

8 ХОЛИВУДСКИ ЗВЕЗДИ И ТЕХНИТЕ НАЙ-НАЛУДНИЧАВИ СТРАХОВЕ

Даниел Крейг

Актьорът, който играе ролята на „Агент 007”, е богат човек. Според някои оценки, неговата стойност възлиза на 160 милиона долара, повечето от които Крейг получил в ролята на Джеймс Бонд. Двете му дъщери обаче едва ли ще получат нещо от тази сума.

Тъй като е от бедно семейство (бащата на Крейг е бил моряк, а майка му е учителка по изобразително изкуство), той вярва, че човек трябва сам да си изкарва прехраната. Актьорът нарича самата концепция за „наследство“ доста неприятна. Според неговата философия човек трябва да харчи всичките си пари през живота си.

Марлон Брандо

Актьорът имал 11 деца, между които трябвало да раздели наследството си. Въпреки това, приживе той изключва двама: осиновената си дъщеря Петра, която отглежда от 14-годишна възраст, и сина на покойната си дъщеря Шайен. Официалната причина за това никога не е оповестена публично, но има теза, че решението по отношение на Петра е взето поради факта, че майката на момичето съди Брандо за пари. Причината за наказанието на внука не е известна.

Шон Конъри

Когато Шон Конъри почина през 2020, светът установи, че актьорът е спазил обещанието, което даде през 2007 година публично. Конъри многократно е заявявал, че ще лиши сина си от наследството, за да му даде урок: „Той не знае какво е да живееш трудно, но не е късно да се научиш на живот.”

 

Кърк Дъглас

Още приживе актьорът посвещава по-голямата част от времето си, за да помага на нуждаещите се. Той и съпругата му основават фондация, чиято цел е „да помага на тези, които не могат да си помогнат“. Не е изненада, че той се е погрижил почти всичките му пари да бъдат дарени за благотворителност.

50 Cent

Споровете между рапъра 50 Cent и сина му Маркиз са предмет на медийна дискусия от доста време. Факт е, че мъжът и тийнейджърът редовно коментират индиректно трудните си отношения, публикувайки своите текстове в интернет. В резултат на това рапърът заплаши публично, че синът му ще бъде изключен от завещанието му.

Саймън Кауъл

Музикалният магнат, който е продуцирал предавания като The X Factor, American Idol и America’s Got Talent, също не планира да остави наследство на децата си. Според него най-доброто, което човек може да даде на децата си, е времето и възможността да ги научи на това, което знае. Продуцентът не вярва в идеята да даде парите на децата си. Коуел казва, че предпочита да дари всичко на благотворителни организации, които помагат на деца и кучета.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама