Кейт Мидълтън е под карантина заради контакт с болен от COVID-19


Кейт Мидълтън е под карантина заради контакт с болен от COVID-19
Снимка: iStock

Кейт Мидълтън се е самоизолирала, тъй като е имала контакт със заразен с коронавирус. Съпругата на принц Уилям, която е ваксинирана с две дози, за момента не е проявила никакви симптоми на заболяването. Тя ще остане под карантина 10 дена, спазвайки въведените от правителството мерки.

В петък, 2 юли, херцогинята на Кеймбридж е общувала с човек на тенис турнира "Уимбълдън", който по-късно е дал положителен тест за COVID-19, съобщи говорител на двореца Кенсингтън.

"Съпругата на принц Уилям "не изпитва никакви симптоми, но спазва всички съответни правителствени насоки и се самоизолира у дома", се казва в изявлението.

Кейт е отменила всичките си ангажименти. Днес тя трябваше да присъства със съпруга си на церемония по случай 73-та годишнина от създаването на британската Национална здравна служба.

Принц Уилям, който преболедува от коронавирус през април, не е поставен в изолация.

Новината, че херцогинята на Кеймбридж трябва да се самоизолира, идва, когато правителството се готви да обяви премахването на всички ограничения за коронавирус в Англия от 19 юли. Нараства натискът, особено от страна на хора, , които са си направили и двете дози ваксина срещу коронавирус, да не се налага да се самоизолират, ако бъдат идентифицирани като имали контакт със заразен, но след това тестът е отрицателен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама