Кевин Спейси е невинен в процеса за сексуално насилие


Кевин Спейси е невинен в процеса за сексуално насилие
Снимка: Getty Images

Съдебните заседатели в Лондон оправдаха актьора Кевин Спейси. Според тях той не е виновен по обвиненията за сексуални нападения срещу четирима мъже, които бяха повдигнати в началото на лятото.

Актьорът беше оправдан по девет обвинения, сред които сексуално нападение, принуждаване към секс без съгласие, принуждаване към секс с пенетрация. Спейси се разплака, когато беше произнесено решението на съдебните заседатели.

Той беше обвинен, че е опипал агресивно трима мъже от 2001 г. до 2013 г. Четвъртият каза, че Спейси е правил орален секс с него, когато заспал в лондонския му апартамент.

Вижте още: Шиниъд О'Конър почина на 56 години

Актьорът отричаше всички обвинения и казваше, че те са "лудост" и "удар в гърба".

По време на съдебния процес бяха споменати редица известни имена, като Елтън Джон дори беше призован като свидетел на защитата.

Спейси, който спечели "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Американски прелести" през 1999 г. и за най-добър актьор в поддържаща роля в "Обичайните заподозрени" през 1995 г., повече от десетилетие беше художествен директор на театъра "Олд Вик" в Лондон (от 2004 до 2015 г.).

Британските прокурори за първи път разкриха, че срещу актьора са повдигнати обвинения през май 2022 г., като казаха, че е обвинен в пет нападения между март 2005 г. и април 2013 г. – четири в Лондон и едно в Глостършър в Западна Англия. Посегателствата са били срещу един мъж, който сега е на 40 години, и срещу други двама мъже в 30-те си години.

Миналия ноември Кралската прокурорска служба разреши още седем обвинения срещу Спейси, включващи сексуални посегателства над един мъж между 2001 и 2004 г.

Актьорът до голяма степен изчезна от публичното пространство, след като беше обвинен в сексуални престъпления преди шест години. Той загуби няколко роли.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама