Кралските особи, които ще изпратят принц Филип


Кралските особи, които ще изпратят принц Филип
Снимка: Getty Images/Guliver

Ограниченията заради коронавируса във Великобритания принудиха кралица Елизабет II да ограничи присъстващите на погребението на съпруга ѝ принц Филип до 30 души. Херцогът на Единбург почина миналия петък на 99-годишна възраст и ще бъде погребан в събота, 17 април, в замъка Уиндзор, западно от Лондон. Той винаги е искал погребение без суетене. Церемонията ще бъде излъчена на живо по телевизията и обществеността.

Ето някои от членовете на кралското семейство, които ще се присъединят към 94-годишния монарх за погребението на покойния ѝ съпруг.

Принц Чарлз

Принцът на Уелс - най-големият син и престолонаследник на кралицата и Филип - ще се присъедини към траурната церемония заедно с втората си съпруга Камила, херцогинята на Корнуол. Той ще е част от траурното шествие заедно с други членове на кралското семейство зад специално модифициран Land Rover, носещ ковчега на Филип.

НАУЧЕТЕ ТУК ЛЮБОВНАТА ИСТОРИЯ НА ЕЛИЗАБЕТ II И ПРИНЦ ФИЛИП

Принц Уилям 

Херцогът на Кеймбридж, най-големият син на Чарлз и следващият по ред кандидат за трона, ще присъства заедно със съпругата си Кейт. Трите им малки деца и седемте други правнуци на кралицата и Филип няма да присъстват.

Принц Хари

По-малкият брат на Уилям, херцогът на Съсекс, се върна от новия си дом в Калифорния за погребението. Това ще бъде първият път, когато той ще се присъедини към семейството, след като миналата година абдикира от кралските си задължения. Наблюдателите ще следят внимателно за признаци на помирение - или дистанция - между братята след скандалното интервю с Опра Уинфри. Те ще бъдат разделени в шествието от братовчед им Питър Филипс, синът на принцеса Ан. Съпругата на Хари Меган, която е бременна с второто им дете, остана в САЩ.

Принцеса Ан 

Принцесата е единствената дъщеря на кралицата и Филип. Към нея ще се присъединят съпругът ѝ вицеадмирал Тимъти Лорънс, синът им Питър Филипс и дъщерята Зара Тиндал.

Принц Андрю

Херцогът на Йорк, следващият роден след Ан, ще се появи за първи път на официално кралско събитие след излизането си от кралското семейство през 2019 г., след като даде катастрофално телевизионно интервю за приятелството си с осъдения сексуален насилник Джефри Епщайн. Ще присъстват и дъщерите на Андрю принцеса Беатрис и принцеса Юджини, която роди първото си дете през февруари. Тя даде на момчето средното име Филип в чест на херцога на Единбург.

Принц Едуард 

Графът на Уесекс - най-малкото дете на кралицата и Филип, ще присъства със съпругата си Софи, за която е известно, че е много близка с кралицата и според съобщенията е утешавала Елизабет след смъртта на съпруга ѝ.

Пенелопе Кнатчбул

Пени, графиня Маунтбатън, беше партньорка на Филип в шофирането и един от най-близките му приятели. Тя е съпруга на Ърл Маунтбатън, Нортън Кнатчбул. Той е внук на чичото на Филип граф Маунтбатън, който е убит от Ирландската републиканска армия през 1979 година.

Лейди Сара Чато 

Дъщерята на покойната сестра на кралицата принцеса Маргарет, лейди Сара също е особено близка с Елизабет и споделя любовта на принц Чарлз към рисуването.

Един от аспектите на погребението на принца ще бъде включването на Land Rover, проектиран според спецификациите на Филип, за да закара ковчега си до параклиса "Сейнт Джордж" в замъка. Превозното средство, боядисано в специфичен зелен нюанс, предпочитан от военните и принц Филип, ще има централна роля в погребението, тъй като ще бъде следвано пеша от членове на кралското семейство. Кралицата ще тръгне зад катафалката на Филип в шествие до параклиса с Bentley.

Модифицираният Land Rover Defender TD5 е снабден с отворена задна част, където ще бъде поставен ковчегът на принца. Дори металните щифтове, които пречат на ковчежето да се движи, отговарят на точните му спецификации.

Филип, който е служил в британския флот по време на Втората световна война, е имал тесни връзки с въоръжените сили през целия си живот и е бил известен с любовта си към това да бъде на открито.

Замъкът Уиндзор

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама